Gruppeomvisning

En gruppeomvisning er for dig, der vil arrangere en guidet tur for din arbejdsplads, familie, venner eller fx en kulturklub. Omvisningen kan gennemføres på dansk eller engelsk.

Auditorium, Medicinsk Museion

Book her

Læs om omvisninger

På Medicinsk Museion kan du komme på omvisninger om medicinens kultur og historie. Vi starter altid i auditoriet, hvor fortidens kirurger har fået deres uddannelse. Derefter kommer I rundt i udstillinger om sygdom og sundhed før og nu. I får mulighed for at kigge ind i kroppen, komme tæt på levende bakterier og høre om historiens vigtigste lægevidenskabelige opdagelser og teknologiske opfindelser.

Den klassiske omvisning fokuserer på kropsopfattelser og sygdomsforståelser fra antikken til genetikken, fra kropsvæsker til kemiske reaktioner. Omvisningen er for dig, som er interesseret i medicinhistoriens store linjer og du kommer rundt i mange af museets udstillinger. Hør for eksempel om kirurgi i Danmark før bedøvelse, om tarmskylninger mod melankoli og de etiske dilemmaer bag indsamlingen af fostre og DNA.

Det indsamlede menneske kommer tæt på skeletter, organer, celler og DNA. Hør hvordan kroppen fra oplysningstiden til i dag er blevet brugt som lægevidenskabens råmateriale. Omvisningen er for dig, som er interesseret i kroppens opbygning og etiske dilemmaer i moderne medicin. Hør for eksempel om indsamlingen af fostre med misdannelser på 1800-tallets fødselshospitaler, om retsmedicineres indsamling af mordofre og om nutidens moderne biobanker. Omvisningen er centreret omkring udstillingen Det Indsamlede Menneske.

Mind the Gut viser forunderlige forbindelser mellem menneskets sind og krop. Gennem videnskab, kunst og historie udforskes hjerne, mavefornemmelser, identitet, tarme og bakterier. Omvisningen er for dig, som er interesseret i den nyeste forskning inden for bakteriekulturer og mødet mellem kunst og videnskab. Hør for eksempel om en pelsjæger med hul i maven, om fækalietransplantationer i form af ”crapsules” og forsøget på at påvise angst i mus. Omvisningen er centreret omkring udstillingen Mind the Gut.

Epidemier i Danmark Med udgangspunkt i udstillingen Corona bliver også historie en dag giver denne omvisning indblik danske historiske epidemier. Omvisningen er for dig, som er interesseret i historie og sammenhængen mellem individ og samfund i sygdomsbekæmpelse gennem tiden. Hør for eksempel hvor tallene i Magnus Heunickes berømte kurve kommer fra, hvordan man vaccinerede i 1800-tallet og tegn kurver over dine egne erfaringer med Corona. Læs mere om omvisningen “Epidemier i Danmark”.

Antal, pris og tidspunkter

Antal
Omvisningen er for max. 25 personer. Hvis I er flere end 25 personer, kan I købe to omvisninger på samme tidspunkt, med hver sin omviser.

Priser
Prisen for en gruppeomvisning er 1.500 kr. i museets åbningstid. Prisen inkluderer entré og omvisning.
Det er også muligt at booke en omvisning uden for museets åbningstid. Denne omvisning varer en time og koster 3.000 kr.
Du får rabat, hvis du kommer fra en uddannelsesinstitution – så skal du i stedet booke en skoleomvisning.

Tidspunkter

  • Tirsdag – fredag kl. 10.15, 11.30 og 14.45.
  • Weekenderne kl. 14.45.
  • Omvisningen varer 45 min.
  • Omvisning uden for museets åbningstid varer en time og er med start kl. 16.30 eller kl. 18.00.

Solsikkeprogrammet

Medicinsk Museion er en del af Solsikkeprogrammet for personer med usynlige handikap. Solsikkesnoren udleveres i receptionen på museet.

Sådan gør du

Omvisninger kan bookes her på siden i ovenstående skema. Før du kan afslutte din booking skal du oprette dig som bruger. På den måde kan du senere ændre din booking.

Ændre
booking

Når du booker et gruppebesøg, opretter du dig samtidig som bruger i vores bookingsystem. Du får tilsendt loginoplysninger per mail efter du har oprettet dig. I ovenstående skema kan du trykke på knappen “Se / Slet eksisterende bookninger”. Så kan du logge ind og ændre din booking.

Læs også vores guide til afbestilling her

Har du tekniske vanskeligheder så ring og sig hej på 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14) eller skriv til os museion-booking@sund.ku.dk. Vores bookingsystem er ikke altid det nemmeste, at finde rundt i.