MEDICINSK MUSEION INDSAMLER
CORONA-EPIDEMIEN I DANMARK

Corona-epidemien er allerede nu en historisk begivenhed. Det er en af de værste sundhedskriser i nyere tid, og derfor er det Medicinsk Museions ansvar som hovedmuseum for medicinens kulturhistorie at dokumentere den for eftertiden. 

Her er en oversigt over, hvordan du kan bidrage.

Hvad vil vi indsamle?

Museet vil indsamle genstande fra epidemiens medicinske fronter – fra hospitaler, lægepraksisser og forskningscentre. Vi forventer ikke at høre fra jer, før pandemien er overstået, men når maskiner og hjælpemidler en dag ikke længere skal bruges, er vi interesserede i at få dem til vores samling.
Men vi hører meget gerne allerede nu om  særlige genstande, uundværlige hjælpemidler eller andre ting, som kendetegner denne svære tid.

Hvordan kan du donere ting til Medicinsk Museion?

Har du en ting, som fortæller om corona-epidemien i Danmark, så kan du foreslå at Medicinsk Museion indsamler den, når epidemien er ovre. Hvis du vil donere en fysisk ting, skal du udfylde denne kontaktformular:

En medarbejder fra Medicinsk Museion vil på et tidspunkt følge op på din henvendelse og tage kontakt til dig. På grund af epidemien er tidshorizonten dog meget usikker. Vi kan desværre ikke love, at alle fysiske ting vil blive indsamlet. Derimod vil de indsamlede ting indgå i museets samlinger og blive bevaret for eftertiden til brug for forskning og formidling.

Hverdage med Corona

Ønsker du i stedet at bidrage med tekst, billeder eller lyd for at give et indblik i, hvordan hverdagen så ud under corona-epidemien i Danmark?
Nationalmuseet, Medicinsk Museion og en række andre institutioner opfordrer alle til at skrive detaljeret om deres liv – hvor de arbejder, hvilke samtaler de har, og hvad de tænker om krisen. Alt det, som måske synes trivielt nu, er dyrebar viden for fremtidige generationer.
Du deltager i dette projekt her:

Borgerinddragende dataindsamling

Forskerne på Københavns Universitet har samtidig startet projektet, Stå sammen ved at holde afstand. De vil undersøger hvordan coronakrisen påvirker vores trivsel og mentale sundhed som blandt andet følelsen af angst, ensomhed, livskvalitet og social interaktion i befolkningen. For at kunne lære af denne krise til fremtidige indsatser, skal disse effekter dokumenteres.
I samarbejde med Medicinsk Museion og Politiken vil dette forskningsprojekt baserer sig på borgerinddragende dataindsamling, hvor der lægges stor vægt på direkte og løbende tilbagemelding af resultater til danskerne.
Du kan deltage i projektet her:

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag – fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Læs mere

Nyhedsbrev