AKTUELLE UDSTILLINGER

Værnemidler

CORONA BLIVER OGSÅ HISTORIE EN DAG

12. juni 2021 – 5. december 2022

Udstillingen trækker tråde tilbage i tiden, når den spejler året med covid-19 i fortidens erfaringer med store epidemier.

Læs mere

decorative

WEB-UDSTILLING: LIFE SUPPORT

Web-udstillingen er blevet til under nedlukningen af Danmark i foråret 2020, og udforsker livet under corona med afsæt i temaerne; viden, åndedræt, renlighed, isolation og døden.

MIND THE GUT

Vores hoved og mave er under lup i udstillingen Mind the Gut. Udstillingen viser, hvordan læger, forskere, patienter og kunstnere gennem tiden har forsøgt at forstå og behandle det komplicerede forhold mellem hovedet og maven.

DET INDSAMLEDE MENNESKE

Fostre, skelletter, celler og DNA. Udstillingen viser et stort udvalg af Medicinsk Museions historiske samlinger af den menneskelige krop – fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag.

KINTSUGI

Når livet leves får vi skrammer. Nogle gange små rifter, andre gange større sår og sammenbrud. Vi kan lappes sammen og leve videre, og reparationerne bliver vidnesbyrd på vores levede liv. Denne udstilling udforsker, hvordan den medicinske videnskab og teknologi forsøger at reparere den skrøbelige krop.

I BLINDE

Den lille udstilling skal ikke ses, men føles og lyttes.

Udstilingen består af historiske og nutidige kommunikationsmidler anvendt af mennesker med blindhed og nedsat syn. Uhørt for en museumsudstilling, må du gerne røre ved genstandene.

LIVET PÅ SPIL

Leg med aldringens mange elementer. Det interaktive spil giver et indblik i, hvordan sygdomme, livsstilsvalg og tilfældigheder har indflydelse på kroppens aldring.

FEMME VITALE

Kunstværket Femme Vitale i Medicinsk Museions indgangshal er skabt til stedet af den engelske kunstnergruppe Pharmacopoeia. Kjolens 27.774 tabletter og kapsler repræsenterer 10 års medicinforbrug for en kvinde med det såkaldte metaboliske syndrom.

PSYKIATRIRUMMET

Spændetrøjer, hjernekasse og et elektrochokapparat. Meget har ændret sig de sidste 50 år, men de vigtige spørgsmål er stadig til diskussion: Hvad er psyken? Hvornår er social afvigelse sygelig? Hvordan spiller livshistorie, kemi, genetik og omverden sammen?

VIDENSKABENS HJEM

Denne lille udstilling handler om én af de familier, der har beboet i stueetagen på Medicinsk Museion: Bohr-familien. 

I perioden 1886-1911 boede Christian og Ellen Bohr med deres tre børn Jenny, Niels og Harald i embedsboligen. Sønnen Niels Bohr, der voksede op i lejligheden, blev senere verdensberømt som fysiker og Nobelprismodtager.

BALANCE OG STOFSKIFTE

Kroppen er i disse år genstand for stor opmærksomhed. I medielandskabet bliver kroppen dyrket som tyk eller tynd, rask eller syg, afhængig, trænet eller manipuleret. Men forståelsen af, hvad der gør en krop syg, er ikke entydig. Hver tid har forskellige bud på, hvordan kroppen skal forstås, og ikke mindst hvad sygdom og sundhed er.

AUDITORIET

Besøg museets smukke auditorium, hvor studerende har modtaget undervisning fra 1787 til i dag. Auditoriet bliver i dag brugt til events og universitetsbegivenheder som fx ph.d.- og doktorforsvar.

GENOMISK OPLYSNING

Denne installation er skabt af chips, hvor 17.000 danskere er blevet testet for genetiske variationer. Kortlægning af det menneskelige genom giver os detaljeret viden om cellens biokemiske maskineri.

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag – fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Læs mere

Nyhedsbrev