Udstillingsplakat

Plakat til udstilling om corona

Jeg har designet plakaten til udstillingen "Corona bliver også historie en dag". Underdelen er et billede fra et covid-19-testcenter. Og overdelen er fra en tegning af en sygeplejerske med maske under den spanske syge. På den måde viser plakaten, at udstillingen spejler den nutidige situation i fortidens epidemier.

Plakat til udstilling om corona

Sådan ser plakaten ud for vores kommende udstilling ”Corona bliver også historie en dag”. Publikum kan besøge udstillingen fra 12. juni 2021 – 28. august 2022.

Udstillingen trækker tråde tilbage i tiden, når den spejler året med covid-19 i fortidens erfaringer med store epidemier. Udstillingen kaster lys over, hvordan epidemier påvirker vores allesammens dagligdag med nye tiltag som afstand, mundbind, isolation og intensiv behandling. Og så handler udstillingen også om forskningen, hvor håbet om en løsning på det hele ligger i vacciner og behandlinger.

Covid-19 kom som et chok og det har føltes, som var det første gang, vi skulle håndtere en epidemi. Men ved et kig ind i medicinens historie genkender vi pludselig taktikker og strategier, der ligner det, vi nu står midt i.

Jeg har designet plakaten. Underdelen er et billede som Peter Standers har taget i et covid-19-testcenter, som vi besøgte. Og overdelen er fra en tegning af en sygeplejerske med maske under den spanske syge. Tegningen blev bragt i november 2018 i Berlingskes ugetillæg, der hed ”Ude og Hjemme”. På den måde viser plakaten, at udstillingen spejler den nutidige situation i fortidens epidemier.