Om Medicinsk Museion

På Medicinsk Museion kan du opleve udstillinger og events, der handler om krop og sind, sundhed og sygdom gennem tiden. Museet ligger på Bredgade 62 i Det Kongelige Kirurgiske Akademi fra 1787. Medicinsk Museion er i dag en del af København Universitet og et internationalt anerkendt universitetsmuseum. Gennem videnskab, kunst og historie bygger museet bro til den nyeste forskning.

Hvorfor navnet Medicinsk Museion?
Museet blev i 2004 omdøbt fra Medicinsk-Historisk Museum til Medicinsk Museion for at understrege museets rolle som universitetsmuseum. Navnet “Museion” stammer fra græsk og refererer til et sted for samlinger, udstillinger, forskning og undervisning.

Bygningens historie
Museumsbygningen var oprindeligt Det Kongelige Kirurgiske Akademi (1787), som var en skole for kirurger. På bænkene i det gamle Auditorium har generationer af kirurger fået undervisning i, hvordan menneskekroppen ser ud og fungerer. Kirurgiuddannelsen blev i 1842 lagt sammen med Københavns Universitet, og Det Lægevidenskabelige Fakultet flyttede ind i bygningerne. I de følgende hundrede år var auditoriet centrum for undervisningen af læger i Danmark.

Undervisningen bestod af forelæsninger og øvelser i dissektion, hvor professorerne viste kroppens indre frem for de studerende. De studerende kom fra hele Kongeriget. Efter eksamen drog de fleste ud i landet som læger og kirurger, mens andre fortsatte deres studier og blev forskere – enkelte endda nobelpristagere.

Antallet af medicinstuderende steg i første halvdel af 1900-tallet, og der var ikke længere plads til at undervise dem i Akademiet. Det Lægevidenskabelige Fakultet flyttede derfor til nye bygninger på Nørrebro. Det Medicinsk-Historiske Museum overtog herefter bygningerne, og i 1969 åbnede museet for publikum.

Udstillinger
På Medicinsk Museoin kan du se særudstillinger, faste udstillinger og mindre installationer.
Se alle udstillinger

Events
Vi inviterer løbende til events, der handler om krop, sundhed og sygdom.
Se alle events

Introduktioner til museet
Vores dygtige guides står klar til at give en kort introduktion til museet. 
Se tidspunkter

Samlinger
Medicinsk Museion har mange historiske samlinger – også mange flere, end der kan ses på selve museet. Samlingerne viser den sundhedsfaglige udvikling gennem mere end 200 år.
Læs mere om samlingsafdelingens arbejde

Børn og familier på Medicinsk Museion
Medicinsk Museion har forskellige formidlingstilbud til børn og familier. I kan tage på en skattejagt, prøve et familiespil om alder eller være med til museets ferieaktiviteter i skolernes sommer-, vinter- og efterårsferier.
Læs mere om familier på Medicinsk Museion

Besøg os
Du kan finde information om åbningstider, tilgængelighed, priser og praktiske forhold på museet på følgende side: Besøg Medicinsk Museion