Corona bliver også historie en dag

Foto: Frida Gregersen

Om udstillingen

Epidemier skaber historie
Udstillingen ”Corona bliver også historie en dag” trækker tråde tilbage i tiden, når den spejler året med covid-19 i fortidens erfaringer med store epidemier. Udstillingen kaster lys over, hvordan epidemier påvirker vores allesammens dagligdag med nye tiltag som afstand, mundbind, isolation og intensiv behandling. Og så handler udstillingen også om forskningen, hvor håbet om en løsning på det hele ligger i vacciner og behandlinger.

Hvad kan du se
Her kan du blandt andet se Magnus Heunickes berømte ’smittekurve’ i rød og grøn, eksemplarer af de første vacciner og en hel dags forbrug af gummihandsker fra et testcenter. Derudover har museet indsamlet et par af de respiratorer, der blev tilbudt et hårdt presset Italien og dirigentens eget nodehæfte, der blev brugt hver dag i DR-projektet ’Morgensang med Philip Faber’.

Det kom som et chok
Covid-19 krisen har sat os alle på overarbejde. På et samfundsniveau har vi forsøgt at kontrollere sygdommen med lockdown, tests og smitteopsporing. På det kropslige og medicinske niveau har vi ledt efter en effektiv behandling og ladet intensivafdelingens maskiner tage over, når sygdommen rasede i patienternes kroppe. Sygdommen kom som et chok og det har føltes, som var det første gang, man skulle håndtere en epidemi. Men ved et kig ind i medicinens historie genkender vi pludselig taktikker og strategier, der ligner det, vi nu står midt i.

Plakat

Udstillingsplakat

Udstillingsplakat, Medicinsk Museion, CC BY-SA,
Design: Kathrine Baastrup

Presse

Pressekontakt
Bente Vinge Pedersen, programleder
bvpn@sund.ku.dk

Ane Signe Green, marketing
anesignegreen@sund.ku.dk
+4535334610

Download pressemeddelelse

Bag om udstillingen

Udstillingen er kurateret af Bente Vinge Pedersen (program, udstillings- og kommunikationsleder), Anne Bernth (kurator og inspektør). Udstillingsdesign af Kathrine Baastrup (Visuel formidler).

Indsamling

Corona-epidemien en af de værste sundhedskriser i nyere tid. Derfor er det vores ansvar som hovedmuseum for medicinens kulturhistorie at dokumentere den for eftertiden. Har du lyst til at bidrage til vores indsamling?

Læs mere

Undervisnings
materiale

Vi har udviklet materiale om udstillingen til skoleklasser. Det er desuden muligt at booke en omvisning i udstillingen.

Læs mere om omvisningen og materialet