Uncategorized

AIDS 30 år — udstilling på Riget

I anledning af det i år er ca. 30 år siden AIDS blev en realitet, har Læger uden Grænser inviteret 13 billedkunstnere og 15 forfattere til at producere værker til en udstilling, der sætter perspektiv på AIDS-situationen i verden i dag. Udstillingen For Livet åbner på Rigshospitalet i dag, fredag 4. november kl. 16 — den […]

I anledning af det i år er ca. 30 år siden AIDS blev en realitet, har Læger uden Grænser inviteret 13 billedkunstnere og 15 forfattere til at producere værker til en udstilling, der sætter perspektiv på AIDS-situationen i verden i dag.
Udstillingen For Livet åbner på Rigshospitalet i dag, fredag 4. november kl. 16 — den er åben indtil 1. december 2011 (World AIDS Day).
Et lille hjertesuk fra en nutidshistorikere: I pressemeddelelsen skriver arrangørerne at “Det er i år 30 år siden, forskere fandt HIV-virusen” — det er nu ikke helt rigtigt. En række patienter med symptomer på en ny ukendt sygdom blev indrapporteret i USA i 1981, AIDS blev navngivet i 1982, og HIV (human immunodeficiency virus) blev isoleret i 1983.
Men det er en historisk detalje som ikke skal fjerne opmærksomheden fra at AIDS, ved siden af malaria og tuberkulosae, er en af de mest ubehagelige af vor tids infektionssygdomme, som i dag slår hårdt i en række fattige lande, ikke mindst i Afrika. Man kan læse mere om udstillingen på www.msf.dk/worldaidsday.