Uncategorized

Bredgade Open på Medicinsk Museion fredag d. 19. august

Besøg Medicinsk Museion til Bredgade Open, hvor gallerier og kulturinstitutioner i Bredgade holder aftenåbent. Vi byder fra kl. 15.00 – 20.00 indenfor i udstillingen Arvestykker, hvor du blandt andet kan beundre kunstværket Heirloom. Kunstværket er et samarbejde på tværs af kunst og videnskab, der udfordrer, hvad vi kan og tør tænke om fremtiden.   Om udstillingen Arvestykker og værket Heirloom I […]

heirloom_title_alt_3
Besøg Medicinsk Museion til Bredgade Open, hvor gallerier og kulturinstitutioner i Bredgade holder aftenåbent. Vi byder fra kl. 15.00 – 20.00 indenfor i udstillingen Arvestykker, hvor du blandt andet kan beundre kunstværket Heirloom. Kunstværket er et samarbejde på tværs af kunst og videnskab, der udfordrer, hvad vi kan og tør tænke om fremtiden.
 
Om udstillingen Arvestykker og værket Heirloom
I udstillingen Arvestykker dyrker kunstneren Gina Czarnecki hudportrætter af sine døtre med deres egne celler. Glasafstøbning af pigernes ansigter er nedsænket i en væske, der nærer den levende cellekultur, som langsomt vokser sig større. Når cellerne er vokset til papirtykkelse, skal de løftes af glasansigterne, konserveres og udstilles som portrætter i en ramme.
Arvestykker vender det klassiske portræt på hovedet ved ikke at afbillede modellerne med maling, men ved at bruge deres eget biologiske materiale. Portræt og model er identisk både i deres ydre lighed og i deres materiale.
Kunstværket er blevet til i samarbejde med professor i biomedicin John Hunt, der er specialist i manipulation af væv. Udover deres kunstneriske udtryk kan de biologiske metoderne, der er blevet udviklet til projektet, måske bidrage til fremtidige behandlinger, fx til at rekonstruere ansigter af medicinske eller kosmetisk grunde.
Udstillingen er en kunstinstallation bestående af levende og konserverede portrætter. Udover hudportrætterne vil publikum blive præsenteret for den proces, der ligger bag værket og som kan bruges i en eventuel fremtidig medicinsk praksis.
Læs mere om udstillingen Arvestykker og Heirloom.
Læs mere om Bredgade Open på Designmuseum Danmarks hjemmeside.