Uden emne

Døden på Medicinsk Museion?

En af de gode ting ved denne blog er, at det er muligt at smide sine ideer ud i det blå uden at filtrere dem alt for meget. Tidligere nævnte jeg muligheden af, at lave en udstilling om smerte og her er endnu en ide. Hvad med en udstilling om døden? Det var et emne […]

En af de gode ting ved denne blog er, at det er muligt at smide sine ideer ud i det blå uden at filtrere dem alt for meget. Tidligere nævnte jeg muligheden af, at lave en udstilling om smerte og her er endnu en ide.
Hvad med en udstilling om døden? Det var et emne Oldetopia kort berørte, men emnet kunne sagtens stå for sig selv. Bymuseet i København havde, for ikke så længe siden, en udstilling om liv og død i et flerkulturelt København. Den var dybt interessant. Her på stedet har vi, i kraft af de fantastiske samlinger, mulighed for at lave en udstilling med et andet sigte. 
Centrale omdrejningspunkter kunne være: Hvad sker der fysisk når vi dør? Hvad dør vi af? Og i forlængelse heraf: hvorfor dør vi? Hvordan forholder vi os til den døde krop? Med andre ord: tusindvis af gode vinkler på det emne.  

http://www.dodedans.com/Dpict.htm
Udsnit af billedet: "Døden fra Lübeck", fundet her: http://www.dodedans.com/Dpict.htm

Ideen til en udstilling om døden opstod en sen fredag eftermiddag, da jeg stødte ind i en af dødens kulturelle kendetegn på gaden – lige uden for Museion. Det var ikke manden med leen (heldigvis), men derimod en ligvogn, der stod parkeret foran Sct Ansgars kirke. Således er døden overalt omkring os og det er den eneste ting der kommer til at ramme os alle.
Eller gør den?