Uden emne

De gamle synger: Gangstativerne og Young@heart

Så fik Danmark sit eget kor af gamle som det amerikanske young@heart (http://www.youngatheartchorus.com).  Jeg kan ikke læse af artiklen på bt.dk, hvad baggrunden er, udover at det ser ud til at være et kor sammensat på foranledning af TV2. Dermed ser det ud til, at der er et tv-program i vente. Det skal blive spændende at se, […]

Så fik Danmark sit eget kor af gamle som det amerikanske young@heart (http://www.youngatheartchorus.com).  Jeg kan ikke læse af artiklen på bt.dk, hvad baggrunden er, udover at det ser ud til at være et kor sammensat på foranledning af TV2. Dermed ser det ud til, at der er et tv-program i vente. Det skal blive spændende at se, om det når samme højder som filmen om young@heart. Medlemmerne i det amerikanske kor er mellem 72 og 88 år gammel, koret har eksisteret siden 1982, og det har opnået stor berømmelse takket være et repertoire hentet i pop og rock genren. De synger numre af Sonic Youth, Rolling Stones, The Clash og min personlige favorit: Coldplays Fix you, hvor solisten Fred Knittle udover koret også bliver akkompagneret af lyden af sit iltapparat, der slår i en skæv rytme bag hans forbløffende kraftige stemme. Det er ganske rørende.
Det kunne have været sjovt at have haft den danske pendant “Gangstativerne” med på vores særudstilling Oldetopia, men de var vist ikke dannet for et år siden, da udstillingen åbnet. Til gengæld kan man høre young@heart synge det gamle Bob Dylan nummer “Forever Young” på udstillingens jukebox. Men skynd jer.. Oldetopia-udstillingen har sidste åbningsdag d. 14. december 2008.