Uden emne

“Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid”. En ny særudstilling tager form.

Medicinsk Museions kommende særudstilling “Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid” åbner torsdag d. 11. juni. Udstillingen kommer til at fylde omkring 250 m2 i det Kongelige kirurgiske Akademis stueetage, og er hvad arkitektur og design angår den langt mest komplicerede udstilling Medicinsk Museion har givet sig i kast med. Derfor var Design4Science, Medicinsk Museions […]

Medicinsk Museions kommende særudstilling “Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid” åbner torsdag d. 11. juni. Udstillingen kommer til at fylde omkring 250 m2 i det Kongelige kirurgiske Akademis stueetage, og er hvad arkitektur og design angår den langt mest komplicerede udstilling Medicinsk Museion har givet sig i kast med.
Derfor var Design4Science, Medicinsk Museions seneste særudstilling, også knapt nok blevet pakket ned før arbejdet med at opbygge “Del og hel” gik i gang. Starten er dermed gået til nogle hektiske, men forhåbentlig også spændende, ugers praktisk arbejde.
Indholdet i udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem den canadiske kunstner og museumsforsker Martha Fleming, der fungerer som udstillingens hovedkurator, og forskergruppen bag Medicinsk Museions forskningsprojekt “Danish Biomedicine 1955-2005”.
del-og-hel-006
Forarbejdet startede allerede i det små for et par år siden, og siden sidste sommer er der blevet arbejdet intensivt på at udvikle indholdet og det fysiske udtryk. Hvad angår design og opbygning har gruppen bag “Del og hel” allieret sig med udstillingsarkitekt Mikael Thorsted.
Selv om installationsarbejdet kun er i sin helt tidlige fase er det alligevel interessant at se enkeltelementer i udstillingen begynde at tage form. En af de første opgaver var at få adskilt, flyttet og genopbygget et gammelt udstillingsskab, der skal rumme optiske instrumenter til udforskning af kroppen (mikroskoper, linser, endoskoper etc).
del-og-hel-009Sideløbende har samlingsmedarbejder Emil Hossini for en tid trukket i malertøjet for at male nye farver i to af de mindre udstillingsrum.del-og-hel-007
De nærmeste dage byder bl.a. på opstilling af et 30 m3 kølerum, montering af omkring 30 historiske instrumenter relateret til måling af hjertefunktion og blodcirkulation, og montering af en 100 kg tung detektorring fra en PET-skanner i halvanden meters højde.  Vi vender tilbage med statusrapporter som arbejdet skrider frem.