registrationSamlingUdstillinger

Donation af genstande tilhørende Danmarks første kvindelige dr.med.

I december 2013 donerede Anders Bojsen-Møller en række genstande til Medicinsk Museion, der havde tilhørt hans farfars søster, Eli Møller. Donationen spænder over en række genstande til undervisningsbrug, samt en række af genstande Eli Møller brugte i sit virke som gynækolog og obstetriker, discipliner hvori Eli Møller var Danmarks første kvindelige speciallæge. Eli Møller(1863-1941) var […]

Eli Møllers personlige Leitz mikroskop
Eli Møllers personlige Leitz mikroskop

I december 2013 donerede Anders Bojsen-Møller en række genstande til Medicinsk Museion, der havde tilhørt hans farfars søster, Eli Møller. Donationen spænder over en række genstande til undervisningsbrug, samt en række af genstande Eli Møller brugte i sit virke som gynækolog og obstetriker, discipliner hvori Eli Møller var Danmarks første kvindelige speciallæge. Eli Møller(1863-1941) var ved siden af lægegerningen særdeles engageret i kønsdebatten der herskede i starten af det 20. århundrede, og var således aktiv i Dansk Kvindesamfund, hvor hendes moder Jutta Bojsen-Møller var mangeårig formand.
Eli Møller var sammen med sin moder blandt ”anførerne” af det store takkeoptog der, i forbindelse med indførelsen af kvindernes stemmeret i 1915,  gik til Amalienborg for at takke kongen for at underskrive loven. Foruden arbejdet i Dansk Kvindesamfund var Eli Møller initiativtager til Kvinderegensen på Amager Boulevard, Danmarks første kvindekollegium,  og modtog for initiativet Fortjenstmedaljen i guld. Blandt de mere interessante genstande er Eli Møllers personlige mikroskop af mærket Leitz årgang 1898, som fremstår velholdt og fortsat er funktionelt, samt en mindre samling knogler til undervisningsbrug.
Fingerknoglesæt anvendt til undervisning
Fingerknoglesæt anvendt til undervisning