Uden emne

Efter skybruddet: Redningsaktionen fortsætter

Museet blev gennemblødt helt ind til knoglerne, da voldsomme regnbyer lørdag aften skyllede ned over København. I løbet af det massive regnskyl oversvømmedes alle kældrene under de gamle bygninger, og vandet steg visse steder op til 90 cm. Vi har siden lørdag aften arbejdet hårdt på at få vandet pumpet væk og redde genstande ud fra magasinerne […]

Museet blev gennemblødt helt ind til knoglerne, da voldsomme regnbyer lørdag aften skyllede ned over København.
I løbet af det massive regnskyl oversvømmedes alle kældrene under de gamle bygninger, og vandet steg visse steder op til 90 cm. Vi har siden lørdag aften arbejdet hårdt på at få vandet pumpet væk og redde genstande ud fra magasinerne i kældrene. Læs Lucys beretning om det akutte redningsarbejde her.
Overalt står der nu kasser med genstande til tørre. Det er blandt andet den store skelet- og knoglesamling, der er ramt.
Den fugtige, jordslåede lugt kan spores i hele museet, og som det ikke var slemt nok, så er der også noget der tyder på, at selve bygningerne har lidt strukturel skade. Omfanget er stadig noget uoverskueligt, men personalet står stærkt sammen og knokler på at komme igennem denne forfærdelige hændelse.

httpv://youtu.be/YAtedN1D6uw

Efter at denne video er optaget, fik vi besøg af en ingeniør, der til alles store lettelse slog fast, at museet i det mindste ikke er ved at falde sammen, og adgangen til akademibygningen er derfor åben igen.