Uden emne

En sprøjte…og en lille julequiz

Jeg er så heldig at have et par gode venner der kender min interesse for medicinens og sygdommenes historie og som for nylig gav mig en lille gave. Gaven var den sprøjte der kan ses på billedet herunder. Sprøjten, med tilhørende kanyle er købt på et loppemarked, men desværre kender vi intet til sprøjtens historie. Ion […]

Jeg er så heldig at have et par gode venner der kender min interesse for medicinens og sygdommenes historie og som for nylig gav mig en lille gave. Gaven var den sprøjte der kan ses på billedet herunder. Sprøjten, med tilhørende kanyle er købt på et loppemarked, men desværre kender vi intet til sprøjtens historie. Ion Meyer (som er konservator og samlingsleder her på Medicinsk Museion) gættede på, med hjælp fra et par kataloger over forskelligt medicinsk udstyr, at sprøjten muligvis kunne stammer fra 1940 – 1950erne, men nærmere kunne vi desværre ikke komme det.


Og det er så her, at Du, kære læser, kommer ind i billedet. Jeg vil hermed gerne udlodde et styk. rundvisning her på Medicinsk Museion (ved undertegnede) til den/de person(er) der kan give den mest fyldestgørende historie om sprøjten.
Her er tre spørgsmål som kan bruges som udgangspunkt, men der er garanti for point for gode historier der har med sprøjten at gøre.
Hvor og hvornår stammer den fra?
Hvor udbredt var netop denne type sprøjte?
Hvornår gik den af mode?
Sprøjten er forsynet med et mærke (JS) og kan nemt skilles ad, som det ses på nedenstående billede.

Quizzen løber frem til søndag den 31. januar. Vinderen kåres mandag den 1. februar af et, til lejligheden sammensat, dommerpanel. Held og lykke – og god jul.