Uden emne

Facebook, twitter, youtube og mig

Så blev det tid til evaluering af mig og mine opgaver med at aktivere Medicinsk Museions web-tilstedeværelse… Jeg hev et par gravide grafer frem med flotte opadgående kurver (der begyndte lige omkring min ansættelse), og syntes jeg var godt forberedt. Men en ting er computerens registrering af, at 1.286 personer har besøgt vores youtube-kanal, og at […]

Så blev det tid til evaluering af mig og mine opgaver med at aktivere Medicinsk Museions web-tilstedeværelse… Jeg hev et par gravide grafer frem med flotte opadgående kurver (der begyndte lige omkring min ansættelse), og syntes jeg var godt forberedt.
Men en ting er computerens registrering af, at 1.286 personer har besøgt vores youtube-kanal, og at vi er gået fra at have 30 til 221 månedligt aktive brugere på facebook (i den mindre positive ende har vi fået under 100 nye venner på facebook, mens vi på twitter er nærmset usynlige med undtagelse af få bratte tweet-eksplosioner ved konferencer og lignende).
Noget andet er hvad de virtuelle besøgende egentlig får ud af det.
Mine egne hårdt gennemsvedte blogposter er blevet udemærket modtaget (takker), men det der for alvor ser ud til at tænde folk, er når museumsfolket selv fortæller om deres personlige oplevelser. Hatten af for MM’s skrivende forskere, konservatorer og udstillingsskabere, der tør starte en sætning med ‘jeg’. Folk er vilde med det. Og det er jeg forresten også.
Et andet problem er, at vi mangler en ordentlig hjemmeside til at kæde vores mange web-platforme (facebook, twitter, youtube, flickr og bloggene) sammen. Det bliver forhåbentlig snart løst, når vi får ansat en ny super-web-akademiker.
Og så glæder jeg mig usigeligt til endelig at få photoshop, så jeg kan lave flyers og plakater, der kan bygge bro mellem det fysiske og det virtuelle Medicinsk Museion.
Min personlige løsning er at transformere mig selvom til filminstruktør. I de kommende måneder vil jeg producere filmserien: My Favourite Things med MM’s personale og genstande i hovedrollerne. Så bliv på kanalen!