Film: Rytmiske gentagelser

Hvis man lytter med øjnene overvældes man af laboratoriets rytmer. Laboranternes sikre hænder udfører deres rutiner perfekt, og efterlader ingen plads til overflødige bevægelser. Ved at fokusere på en enkelt handling – overhældningen af en klar væske fra et reagensglas til et andet – forsøger jeg at vise al den menneskelige erfaring, rutine og familiaritet som inkorporeres […]

Hvis man lytter med øjnene overvældes man af laboratoriets rytmer. Laboranternes sikre hænder udfører deres rutiner perfekt, og efterlader ingen plads til overflødige bevægelser.
Ved at fokusere på en enkelt handling – overhældningen af en klar væske fra et reagensglas til et andet – forsøger jeg at vise al den menneskelige erfaring, rutine og familiaritet som inkorporeres i en simpel bevægelse, der udføres igen og igen. Pipetterinsgrobotten i slutningen af filmen står i mekanisk kontrast til de levende hænders udtryksfuldhed:

httpv://youtu.be/v-wxvhPQACg

 

Denne video er en del af mit projekt om at undersøge det biomedicinske laboratoriums æstetik. Optagelserne er fra Jens Juul Holsts laboratorium ved Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet, hvor Sofie Pilgaard Olesen og hendes kolleger arbejder med tarmhormoner og deres rolle i behandlingen af diabetes.
Læs mere om projektet her.