Uncategorized

Fitness-kulturen

Lene Koch har lige kommet med en indsamlingsidé. Jeg citerer (med tilladelse) fra hendes mail: … jeg har en ide til en ny sektion … fitness-kulturens genstande. Her kan man udstille alt der har med aerobic, work-out etc at gøre, gangstave, motionscykler, håndvægte, trim-apparater, løbe-baner, etc etc. … Det er jo ikke “medicin” i den […]

Lene Koch har lige kommet med en indsamlingsidé. Jeg citerer (med tilladelse) fra hendes mail:

… jeg har en ide til en ny sektion … fitness-kulturens genstande. Her kan man udstille alt der har med aerobic, work-out etc at gøre, gangstave, motionscykler, håndvægte, trim-apparater, løbe-baner, etc etc. … Det er jo ikke “medicin” i den klassiske forstand, men sundheds-relevant er det , og hverdagens gøremål som vandring og løb til bussen er jo blevet videnskabeliggjort med fx Klarlund og Saltins motionsrecept.

Jeg synes det er en rigtigt god idé. Dels fordi det er et meget populært tema, som ville kunne give anledning til indsamling blandt lidt bredere grupper end hospitalsvæsnet og de biomedicinske laboratorier. Og dels fordi det giver mulighed for at konkretisere den “blinde plet” i vores koncept, nemlig forebyggelse og folkesundhedsvidenskab, som vi har ment er svært at vise ved hjælp af genstande.
Idén føres hermed videre til almen diskussion i huset.