Uden emne

Gavebånds-design4science

Jeg tror, der var flere, som mistænkte vores gæsteforsker Sven Erik Hansen for at være ramt af et anfald forsinket julestemning, da han i dag hængte han denne dekoration op i vores frokoststue. Det er ihvertfald tydeligt for enhver, at han har gravet dybt i kassen med gavebånd, men rent faktisk er der en mening med galskaben. Vi (og det vil […]

prøveopstillinger 018
Jeg tror, der var flere, som mistænkte vores gæsteforsker Sven Erik Hansen for at være ramt af et anfald forsinket julestemning, da han i dag hængte han denne dekoration op i vores frokoststue. Det er ihvertfald tydeligt for enhver, at han har gravet dybt i kassen med gavebånd, men rent faktisk er der en mening med galskaben.
Vi (og det vil sige en gruppe fra Medicinsk Museion bestående af omtalte Sven prøveopstillinger 021Erik, Thomas, Adam og undertegnede) er nemlig gået i gang med at forberede efterårets udstilling i vores Panum-udstillingsområde, og den kommer til at handle om G-proteinet og de G-protein-koblede receptorer (GPCRs)..
Det er dog endnu for tidligt at sige noget om, præcis hvad den kommer til at indeholde, for lige nu læser vi forskellige artikler inden for området og prøver at få styr på, hvad der kan egne sig til udstilling.
hi_3604
Jeg kan ikke helt gennemskue, om Sven Eriks model i gavebånd er en god model, der illustrerer, hvordan proteinstrukturerne er sat sammen. Men hvis jeg kigger på de billeder, der findes i de videnskabelige artikler om emnet, kan jeg godt forstå, hvordan han er blevet inspireret til sin fine lille uro.
Medicinsk Museion har før beskæftiget sig med designprocessen bag visualiseringen af kroppens molekylestrukturer. Med illustrationer som disse, befinder vi os på et niveau i kroppen, hvor det blotte øje for længst har måttet give op. Billeder af proteinstrukturer som fx GPCRs er derfor modeller – en pointe som udstillingen  Design4Science, som vi viste for et år siden, beskæftigede sig med. Mon ikke det også på en eller anden måde bliver et tema, som vi kommer til at berøre i efterårets udstilling? Det ser ihvertfald ud til, at arbejdet med proteinmodellerne sætter gang i de kreative ideer hos udstillingsgruppens medlemmer.
Følg med i vores arbejde de kommende måneder her på bloggen.