Uden emne

Gemte og glemte lyde: Messerkvartetten i Medicinsk Museions auditorium

Når gæster på Medicinsk Museion for første gang træder inden for i auditoriet er reaktionen ofte et højlydt “Hold da op”. Og det er måske også et af Københavns mest overraskende rum, der er en oplevelse i sig selv. Akustikken i rummet er ganske særlig, og det er derfor med stor forventning, at Medicinsk Museion […]

Når gæster på Medicinsk Museion for første gang træder inden for i auditoriet er reaktionen ofte et højlydt “Hold da op”. Og det er måske også et af Københavns mest overraskende rum, der er en oplevelse i sig selv. Akustikken i rummet er ganske særlig, og det er derfor med stor forventning, at Medicinsk Museion på søndag den 27. marts 2011 kl. 16 byder musikken indenfor. Hvor der før i tiden blev dissekeret menneskekroppe, vil Messerkvartetetten  udforske de ”Gemte og glemte lyde”, dvs.  ny kompositionsmusik fra komponisterne MBD73 AKA Carsten Bo Eriksen, Jacob Kirkegaard og Ejnar Kanding.
Koncerten falder i to dele. I første del opføres MBD73 AKA Carsten Bo Eriksens værk Memory Pieces og Jacob Kirkegaards variationer over lydværket Labyrithitis, der i øvrigt blev til på bestilling fra Medicinsk Museion i 2007.  I anden del opføres to værker af Ejnar Kanding. Først Kontur, hvor tre lydkunstnere og elektroakustiske komponister Runar Magnusson, Morten Riis og Rune Søchting er blevet bestilt til at lave nye elektroniske bearbejdninger af strygekvartetten Kontur des Fühles. Til slut opføres Sich Hingab. Læs mere her
Messerkvartetten lover, at publikum aldrig har haft mulighed for at opleve noget lignende før og ikke vil glemme de gemte og glemte lyde foreløbigt!
Adresse:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Billetpris: 80 kr. for begge koncerter eller 80 kr. per koncert. Billetterne sælges i døren. Der er ikke forsalg.

* Koncerterne er arrangeret af Messerkvartetten, og er en co-produktion med EARUNIT og støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje /KODAs nationale midler, OTICON fonden, Statens Kunstfond og Medicinsk Museion.