Uden emne

Genstandsjagt: Kroppens historie findes frem fra krukker og æsker

For nogle uger siden var jeg med Adam på jagt efter genstande til den udstilling om kroppens historie, som han er ved at lave i de nyistandsatte lokaler på Medicinsk Museions første sal. Inspireret af materialistisk filosofi, fokuserer Adam på genstandene som materielle  repræsentationer af, og æstetiske udtryk for, specifikke kropssyn. Derfor er det vigtigt for ham at finde genstande, som har stemningsskabende […]

For nogle uger siden var jeg med Adam på jagt efter genstande til den udstilling om kroppens historie, som han er ved at lave i de nyistandsatte lokaler på Medicinsk Museions første sal.
Inspireret af materialistisk filosofi, fokuserer Adam på genstandene som materielle  repræsentationer af, og æstetiske udtryk for, specifikke kropssyn. Derfor er det vigtigt for ham at finde genstande, som har stemningsskabende potentiale og visuel udsagnskraft.
Den dag jeg var med, var han blandt andet på udkig efter brækmidler i vores enorme samling af apotekerglas og æsker. Fra kælder til loft blev der åbnet kasser, rodet i skabe og gennemset hylder med tusindvis af gamle krukker, der har indeholdt alt fra pebermynte til mumiestøv: 

httpv://www.youtube.com/watch?v=YBznCNJOEQs