Uden emne

Glad udstilling: “Hungry Planet”

I går så jeg en udstilling i Bibliotekssalen på Trinitatis kirkeloft (Rundetårn). Jeg synes den havde en god balance mellem noget muntert underholdende, faktuelle oplysninger og forslag til at forbedre verden. Grundstammen er er række meget store fotoplancher af amerikaneren Peter Menzel. De  viser familier i deres hejm, som smilende præsenterer sig selv og deres hjem. […]

I går så jeg en udstilling i Bibliotekssalen på Trinitatis kirkeloft (Rundetårn). Jeg synes den havde en god balance mellem noget muntert underholdende, faktuelle oplysninger og forslag til at forbedre verden.
Grundstammen er er række meget store fotoplancher af amerikaneren Peter Menzel. De  viser familier i deres hejm, som smilende præsenterer sig selv og deres hjem. Foran dem er al den mad de skal spise på en uge smukt arrangeret. Familierne er fra mange forskellige lande. Man føler sig som gæst der bliver venligt modtaget til at få et indblik i vidt forskellige menneskers dagligdag. Det er meget underholdende. Fotoplancherne leder også tanken hen på de gamle hollænderes detaljerede gruppebilleder og fødevarebilleder. Diskret nedenunder plancherne er angivet den samlede pris for maden og prisen på de enkelte grupper af fødevarer. Desuden generelle statistikker for det pågældende land. Både billeder og statistik fortæller om overvægt og globaliseret industriel fødevareproduktion. I udkanten af udstillingsområdet er der forskellige forslag til klimavenlig fødevareproduktion og -forbrug.