Uden emne

Gud eksisterer højst sandsynlig ikke: Værdi Battle i tv-sauna

Hvor man før dissekerede lig, skal der nu dissekeres begreber. Sådan lød startskuddet til den Værdi Battle mellem tro og fornuft, som jeg var nede og høre i vores Anatomiske Teater i mandags. De begreber der skulle skæres op og undersøges var bl.a. tro, Gud og fornuft. Eftersom battlerne samtidig skulle optages til tv, foregik […]

Hvor man før dissekerede lig, skal der nu dissekeres begreber. Sådan lød startskuddet til den Værdi Battle mellem tro og fornuft, som jeg var nede og høre i vores Anatomiske Teater i mandags. De begreber der skulle skæres op og undersøges var bl.a. tro, Gud og fornuft.
Eftersom battlerne samtidig skulle optages til tv, foregik der lynsminkning af debattørerne i vores kontorlokaler, og i Det Anatomiske Teater var der massiv kameraopdækning. Heldigvis har DR-folkene været her nogle gange og er efterhånden blevet opdraget i at respektere det gamle rum.
 
Det godt opfyldte amfiteater summede af, og folk slukkede deres mobiltelefoner.
Filosoffen og lægen Klemens Kappel indledte diskussionen med et kort oplæg om hvor vidt man kan forsvare at sige “Vi ved at Gud ikke findes”, eller om man måske lige frem har pligt til at sige det. Jeg fik desværre ikke lejlighed til at høre panelets henholdsvise optrævling og konsolidering af Kappels argumenter. Den overvældende tv-studielyssætning gav mig følelsen af at sidde i en sauna, hvor der var opsejling til en håndklædekamp. Jeg gik hjem i pausen med en djævelsk hovedpine.

Golden Days holder i samarbejde med Center for Moderne Europastudier en række Værdi Battles her i Det Anatomiske Teater d.20./21./22. og 23. september kl.16-18. Battlerne vil efterfølgende blive vist på DR2 i programmet Danskernes Akademi.