Uden emne

Hjælp til udstilling om proteinforskningens historie

Medicinsk Museion arbejder i øjeblikket på en udstilling om proteinforskningens kultur og historie for at stimulere interessen blandt studerende, ansatte og gæster i Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets hovedbygning (Panumbygningen) på Blegdamsvej. Udstillingen skal placeres i vandrehallen i nærheden af det nye kantineområde. Den vil åbne fredag den 4. september i forbindelse med den officielle indvielse af Novo Nordisk Foundation […]

Medicinsk Museion arbejder i øjeblikket på en udstilling om proteinforskningens kultur og historie for at stimulere interessen blandt studerende, ansatte og gæster i Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets hovedbygning (Panumbygningen) på Blegdamsvej.
Udstillingen skal placeres i vandrehallen i nærheden af det nye kantineområde. Den vil åbne fredag den 4. september i forbindelse med den officielle indvielse af Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research og lukker medio december.
Udstillingsgruppen efterlyser genstande, billeder og dokumenter fra de sidste 50 år, der kan give et billede af forskellige typer af forskning som involverer proteiner. Det kan dreje sig om måleapparatur, separationsudstyr, fotos, eksperimentelle opstillinger, posters, etc.  Vi vil ikke mindst have fat i hverdagsting som elektroforesepapir, kolonner, geler, osv. dvs. ting og sager som man nemt kommer til at smide ud, men som giver et fint billede af, hvordan arbejdet er foregået i praksis. Vi kan tage tingene til låns eller som gave.
Kontakt mig på tlf. 2875 3801 eller min mail.
For at stimulere indsamlingsfantasien, her er et glas med råinsulin fra medicinalfirmaet Novo, ca. 1935. Det er ikonisk genstand i proteinudforskningens historie — insulin var det første renfremstillede protein med klar terapeutisk funktion og det første protein der fik bestemt sin primærstruktur (af Frederick Sanger i 1955; Nobelpris 1958).

(glaset indgår i Novo Nordisk A/S samlinger af historiske genstande)