Uden emne

Hvorfor sætter danske videnskabsjournalister mure op for kommentarer?

For et par dage siden påpegede jeg at Foreningen Danske Videnskabsredaktørers blog Open Access (!) kræver at man opretter konto og logger ind hvis man vil skrive kommentarer. Jeg troede det var en idiosynkratisk grej for Foreningen Danske Videnskabsredaktører. Men nej: for et par minutter siden ville jeg skrive en kommentar til en artikel på videnskab.dk. Samme problem: Hvorfor gør de det […]

For et par dage siden påpegede jeg at Foreningen Danske Videnskabsredaktørers blog Open Access (!) kræver at man opretter konto og logger ind hvis man vil skrive kommentarer.
Jeg troede det var en idiosynkratisk grej for Foreningen Danske Videnskabsredaktører. Men nej: for et par minutter siden ville jeg skrive en kommentar til en artikel på videnskab.dk. Samme problem:

Hvorfor gør de det så besværligt? Jeg har aldrig hørt om en blog (undtagen Open Access), som kræver indlogning eller kontooprettelse for at skrive kommentarer.
Det ligner et mønster. Er videnskabsjournalister bange for kommentarer?