Uden emne

Kig forbi Københavns sygeste museum i efterårsferien.

For et par uger siden udnævnte forfatteren Knud Romer Medicinsk Museion til sit yndlingsmuseum. Han begrunder det med, at det er noget helt ekstraordinært at se, hvis man bevæger sig inden for hos os her i Bredgade: Hvis jeg skulle vælge et perifert museum, som umiddelbart ikke er i folks bevidsthed, ville jeg vælge Medicinsk […]

For et par uger siden udnævnte forfatteren Knud Romer Medicinsk Museion til sit yndlingsmuseum. Han begrunder det med, at det er noget helt ekstraordinært at se, hvis man bevæger sig inden for hos os her i Bredgade:

Hvis jeg skulle vælge et perifert museum, som umiddelbart ikke er i folks bevidsthed, ville jeg vælge Medicinsk Museion. Det har noget helt ekstraordinært at byde på. Når man lever en så kropsløs og renliggjort tilværelse, som vi gør, hvor vi tror, vi er ren bevidsthed og har totalt herredømme over virkeligheden – ja, så får man et chok, når man går på Medicinsk Museion. Pludselig bliver man mindet om en sårbarhed. Man bliver mindet om, at man er en kropslig ting – en dims, der kan gøres til genstand for alskens ulykker – og slukkes for. (Knud Romer i Politiken)

Jeg synes, det er en ganske god begrundelse, han kommer med. Det er noget ganske særligt, vi viser frem her på Medicinsk Museion. Dog slutter han med en lille misforståelse, nemlig at Medicinsk Museion ikke rigtig er åbent. Vi har faktisk åbent 4 dage om ugen (onsdag til fredag, samt søndag kl. 13-17), og i den kommende uge, hvor en stor del af Danmark holder efterårsferie, har vi endda udvidede åbningstider og lukker dørene op hver dag mellem den 17. og 22. oktober. Som sædvanligt kan huset ses på omvisninger, der begynder kl. 13.30, 14.30 og 15.30, og desuden er der særlige omvisninger for børn mellem 7 og 11 år hver dag kl. 13. Så der skulle være rig lejlighed til at bruge en regnfuld efterårsferiedag på byens sygeste museum.