Uden emne

Kulturnatten 2010 på Medicinsk Museion: proteser, præparater og lungetest.

Når København fredag aften omdannes til et kæmpe kulturhus, er Medicinsk Museion naturligvis blandt de steder, der åbner dørene og byder inden for til en stemningsfyldt aften i bygningen, der oprindelig husede Det Kongelige Kirurgiske Akademi.       Aftenens program Kl. 18-23: Fra træben til robotarm I samarbejde med Dansk Handicap Forbunds Amputationskreds sætter […]

audi natNår København fredag aften omdannes til et kæmpe kulturhus, er Medicinsk Museion naturligvis blandt de steder, der åbner dørene og byder inden for til en stemningsfyldt aften i bygningen, der oprindelig husede Det Kongelige Kirurgiske Akademi.
 
 
 
Aftenens program
Kl. 18-23: Fra træben til robotarm
177-2005-Gtil-hjemmesidenI samarbejde med Dansk Handicap Forbunds Amputationskreds sætter Medicinsk Museion fokus på amputationer og proteser. I stueetagen udstiller vi udvalgte eksempler fra vores unikke samling af historiske proteser sammen med eksempler på nogle af de nyeste højteknologiske kunstige arme og ben. Aftenen igennem vil chefbandagist Christer Levin, Sahva, der til daglig arbejder med at lave proteser til bl.a. amputerede soldater, holde små foredrag i museets auditorium på 1. sal. Han har desuden inviteret en række brugere, der vil demonstrere, hvad proteserne kan. Medicinsk Museions samlingsleder Ion Meyer vil derudover fortælle om amputationens historie.
NB! Medicinsk Museion er desværre ikke handicapvenligt. Der er ingen elevatorer eller andre muligheder for at hjælpe gangbesværede rundt i huset. 
Kl. 18-23: Få testet din lungefunktion
I anledning af, at 2010 er udnævnt til ’Lungens år’, sætter Danmarks Lungeforening fokus på en af vor tids største folkesygdomme – lungesygdommen KOL, da mange går rundt med nedsat lungefunktion uden at vide det. Det er gratis at få gennemført testen, og et hold af sygeplejersker og læger står klar til en snak om lungerne og til rådgive om eventuel videre undersøgelse.
Kl. 18-23: Undersøgelsesrummet åbner
Kom og undersøg udvalgte genstande fra Medicinsk Museions samlinger med blyanten som redskab. Postdoc Lucy Lyons, Medicinsk Museion, åbner sit undersøgelsesrum, hvor publikum opfordres til at SE ved at TEGNE. Det handler ikke om at lave skønne tegningerne, men om at lade blyanten udforske genstandene.
Kl. 18 – 24: Medicinsk Museions udstillinger er åbne og bemandede med husets medarbejdere. Vi viser bl.a. et lille udvalg af præparater fra Den Saxtorphske Samling.
NB! På Kulturnatten er der kun adgang til Medicinsk Museion med Kulturnatspas. Vi sælger desværre ikke pas i år, men henviser til oversigten over salgssteder på Kulturnattens hjemmeside.