Uden emne

Laboratorie-rap feat, pipette og forsker

Hverdagen på laboratoriet hos Center for Medicinsk Forskningsmetodologi udspiller sig i et lille rum fyldt med unge mænd og frosne insulinprøver. Fra højtalerne fylder lyden af rapgruppen Malk De Koijn luften, hvor den blander sig med faglige kommandoer og mandehørm. Sidste tirsdag besøgte jeg laboratoriet for at opdage, og optage, biomedicinens æstetiske aspekter. Jeg forventede kitler, ro og hvid […]

Hverdagen på laboratoriet hos Center for Medicinsk Forskningsmetodologi udspiller sig i et lille rum fyldt med unge mænd og frosne insulinprøver. Fra højtalerne fylder lyden af rapgruppen Malk De Koijn luften, hvor den blander sig med faglige kommandoer og mandehørm. Sidste tirsdag besøgte jeg laboratoriet for at opdage, og optage, biomedicinens æstetiske aspekter.
Jeg forventede kitler, ro og hvid plastik. Jeg gik hjem med farverige optagelser, rapmusik på hjernen og en helt ny forståelse af hvad det vil sige at arbejde i et laboratorium. Hen over sommeren vil jeg under titlen Videolaboratoriet poste en række kortfilm, der viser min nye indsigt i biomedicinens materielle sider: Laboratoriet og genstandene som de håndteres og bruges i hverdagen.
Den første film handler om pipetten, fordi pipetten er laboratoriets basisværktøj. Den bruges i næsten alle forsøg, og der eksisterer hundredevis af specialiserede pipetter: Præcisionspipetter drevet af luftstempler, multipipetter med flere spidser, manuelle og elektroniske pipetter, mikroskopiske pipetter lavet af enkelte kulstofskaller, engangspipetter og mange flere.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6gg7zfWKGIQ