Uncategorized

Lars von Triers Epidemic i Museions auditorium

Den 12. april afholder CPH PIX, i samarbejde med os, et arrangement i vores smukke, gamle auditorium. Lars von Triers film Epidemic har 25 års jubilæum, og hvad kunne være passende end at vise den i et rum, hvor generationer af kirurger og læger er blevet uddannet, og hvor kroppen og dens sygdomme er blevet […]

Den 12. april afholder CPH PIX, i samarbejde med os, et arrangement i vores smukke, gamle auditorium. Lars von Triers film Epidemic har 25 års jubilæum, og hvad kunne være passende end at vise den i et rum, hvor generationer af kirurger og læger er blevet uddannet, og hvor kroppen og dens sygdomme er blevet blotlagt og undersøgt? Som en del af arrangementet holder jeg et mindre foredrag om epidemiernes historie – hovedsageligt om den pest, som filmen også (på sin egen måde) handler om – ved hjælp af nogle udvalgte genstande fra vores samlinger.
Og der er god grund til at krydse grænserne mellem filmens og virkelighedens verden. Først og fremmest fordi Epidemic handler om grænser, der udviskes – mellem fiktion og virkelighed, mellem film og filmskabere. Men også fordi epidemiernes historie handler om grænser. Landegrænser, der krydses af livsnødvendig handel, men også af dødbringende sygdomme. Om bygrænser, der bevogtes af soldater, og om forsøgene på at holde smittede personer indenfor karantænestationernes grænser. Det handler om kroppens grænser, der pludselig udviskes, både bogstaveligt talt når den døde krop rådner i gaderne, og billedligt talt når borgernes kroppe bliver smittebærere, og spreder dødsensfarlige og usynlige dødsdomme omkring sig.
Så der skulle være lagt op til en (u)hyggelig aften i sygdommens tegn.
Læs om arrangementet på CPH PIXs hjemmeside her.
Billetter kan købes her.