Uden emne

Medicinsk Museion på besøg hos Dansk Datahistorisk Forening

De kan være svære at undvære – computerne. Faktisk er jeg temmelig sikker på, at du sidder foran en lige nu, mens du læser dette indlæg. Har du nogensinde tænkt på hvad der sker med din computer når den engang bliver forældet? Er der en slags “efter-liv” for computere eller måske ligefrem et himmerige for […]

De kan være svære at undvære – computerne.

Faktisk er jeg temmelig sikker på, at du sidder foran en lige nu, mens du læser dette indlæg.

Har du nogensinde tænkt på hvad der sker med din computer når den engang bliver forældet? Er der en slags “efter-liv” for computere eller måske ligefrem et himmerige for din gamle PC?

 Det tror jeg at der er – og jeg tror, at det ligger i Ballerup.

Som et led i forberedelserne til Museions kommende udstilling “Del og hel: Brudstykker fra biomedicinens tid” tog Susanne Bauer og undertegnede den 26/11/08 på besøg hos Dansk Datahistorisk Forening (DDF).

Dansk Datahistorisk Forening holder til i nogle fantastiske lokaler i Ballerup. Med placeringen i en gammel papirfabrik er DDFs mange genstande godt sikret mod vind og vejr – her er nemlig styr på temperatur og luftfugtighed.

Overalt står der gamle computere, regnemaskiner, mærkværdige databehandlingsapparater. Fra ”hulkort-hullere” over kæmpe computere, til magnetbånd som jeg personlig kan huske fra den gamle Commodore 64.


En såkaldt Hulkort-huller
En såkaldt Hulkort-huller

 
 
 

 

Under kyndig rundvisning af Formand Finn Verner Nielsen og sekretær Poul Testmann fik vi et fascinerende indblik i den danske databehandlings historie. Dansk Datahistorisk Forening har som formål at indsamle den dansk databehandligs historie og hvis man er interesseret i computere er der ingen tvivl om, at her ligger databehandlingens Mekka – altså, i Ballerup, forstås.

 


På grund af det fantastiske design blev denne lille maskine en personlig yndling.
På grund af det fantastiske design blev denne lille maskine en personlig yndling.

 
 

 

Dansk Datahistorisk Forening består af frivillige der har lagt et stor arbejde i samlingen af den danske datahistorie og foreningen arbejder på at blive et anerkendt museum, og der er ingen tvivl om, at den meget store samling fortjener at blive udstillet.

Forhåbentligt kan vi her på Museion få lov til at låne nogle af deres genstande til udstillingen. Vi krydser fingre.