Uden emne

Nedpakningens ædle kunst.. og bobleplast

Se godt på dette billede. Hvad forestiller det? Er det endnu en avanceret molekylemodel fra Design4Science? Neurotikerens yndlingslegetøj? Eller er det omsorg i metermål? Vi pakker særudstillingen Design4Science ned i disse dage. Efter ca. tre måneder skal den tilbage til universitetet i Sunderland, og senere på året kan den om alt går vel ses på universitet […]

Se godt på dette billede. Hvad forestiller det? Er det endnu en avanceret molekylemodel fra Design4Science? Neurotikerens yndlingslegetøj? Eller er det omsorg i metermål?
Vi pakker særudstillingen Design4Science ned i disse dage. Efter ca. tre måneder skal den tilbage til universitetet i Sunderland, og senere på året kan den om alt går vel ses på universitet i Porto. Tidligere har den været vist flere steder i England, og stoppet før København var Nobelmuseet i Stockholm. Jo Design4Science har været vidt omkring.
 Det er skrøbelige ting, der rejses rundt med, og de skal behandles ophyggeligt.Udstillingen bliver pakket i en masse solide trækasser, der skal lastes i to containere og sendes på langfart. Men inden bliver alle genstande og billeder svøbt i metervis af bobleplast.
Er man – som jeg – en anelse optaget af bobleplast og fx har denne hjemmeside blandt sine foretrukne, er sådan et nedpakningsjob jo det rene eventyr. Så mens jeg hjalp Shirley – Design4Sciences kurator – med at pakke gestande i går, kunne jeg ikke dy mig for at prikke hul i et par bobler. Velvidende at det går ud over den beskyttende effekt..
På billedet her til højre forer Shirley forsigtigt en montreglashætte med det dejlige plast. Vi gjorde os rigtig umage med at beskytte genstande med syrefrit silkepapir og pakke dem i små kasser.
Mens jeg gik der og poppede bobler og pakkede pænt ind, syntes jeg pludselig, at boblerne tæt på lignede de modeller af molekyler, som vi gik og pakkede ind. Og straks var ringen sluttet og ideen til dette lille blogindlæg født .. måske lige vel luftigt(undskyld), men trods alt en rapport fra den mere lavpraktiske del af arbejdet på et museum…