Uncategorized

Niels Terkelsens hånd: En detektivhistorie

Den sidste film i serien ‘Favourite Things’ om medarbejderne på Medicinsk Museions yndlingsting er en detektivhistorie, en film noir: Vores museumsinspektør Niels Christian har valgt at fortælle om den såkaldte ‘Niels Terkelsens hånd’ – en håndprotese fra 1800tallet  – og det detektivarbejde det har været at grave historien omkring genstanden frem. På Medicinsk Museion er der nemlig […]

Den sidste film i serien ‘Favourite Things’ om medarbejderne på Medicinsk Museions yndlingsting er en detektivhistorie, en film noir:
Vores museumsinspektør Niels Christian har valgt at fortælle om den såkaldte ‘Niels Terkelsens hånd’ – en håndprotese fra 1800tallet  – og det detektivarbejde det har været at grave historien omkring genstanden frem.
På Medicinsk Museion er der nemlig to kunstige hænder, som begge er bragt til protokols under samme genstandsnummer. Det er således uvist hvilken af dem, der var den hånd, som sømanden Niels Terkelsen fik af den kommende kong Frederik VI efter at have mistet begge sine egne hænder under en træfning ved Svanemøllebugten i 1807.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xIypyaH7mEU

Se de tidligere ‘Favourite Things’ -film her.