Nye ansatte

Nye (og knapt så nye) ansigter IV

Her kommer endnu en præsentation i serien af Science Communication-ansatte på Museion – Niels Christian Vilstrup-Møller: Jeg startede på Medicinsk Museion som museumsinspektør den 1. maj 2010, efter at jeg var blevet færdig som historiker i starten af året. I den første periode reviderede jeg arkivregistranten, begyndte oprydningen i magasinerne og tog mig af forskellige […]

Her kommer endnu en præsentation i serien af Science Communication-ansatte på Museion – Niels Christian Vilstrup-Møller:

Jeg startede på Medicinsk Museion som museumsinspektør den 1. maj 2010, efter at jeg var blevet færdig som historiker i starten af året. I den første periode reviderede jeg arkivregistranten, begyndte oprydningen i magasinerne og tog mig af forskellige forespørgsler fra forskere og private. I forbindelse med opbygningen af udstillingen Chemistry of Life kom mit arbejde meget til at bestå af genstandshåndtering med fokus på metabolisme. Siden da har jeg arbejdet med opdatering af samlingernes metabolismegenstande og arkivalier, dels ved at finde frem til genstandene, gruppere dem, eventuelt registrere og gøre dem tilgængelige på nettet. Medicinsk Museion har over 250.000 genstande i samlingerne, men manglende prioritering af området har medført, at overskueligheden er meget lav. Samlingerne rummer mange klenodier og hverdagsting, for eksempel mange August Krogh-genstande, som kan bruges i forskningskommunikationen, men det kræver at vi kender deres eksistens og proveniens. Endelig har oprydningen i magasiner og arkiver også til formål at give plads til nyindsamling af metabolismerelaterede genstande. De senere år har Medicinsk Museion fokuseret på biomedicinske genstande, men registreringen har haltet en del. Nu arbejder jeg med at føre registreringen op til den øjeblikkelige indsamling, ligesom jeg arbejder med at udvikle principperne for nyindsamling af metabolismegenstande. En af de store udfordringer er, at de relevante folk skal kende til Medicinsk Museions interesser indenfor nyindsamling, så vi kan nå at indsamle genstande og oplysninger, før de går tabt. Dette kendskab skal blandt andet etableres blandt laboratorieteknikere på Panum og i private virksomheder.

I morgen præsenterer Nanna Gerdes sig selv og sit arbejde som konservator!