Særomvisninger: Biokunst og bakterier

Oplev den østrigske biokunstner Thomas Feuersteins levende skuplturmaskiner i selskab med kurator Adam Bencard, og få indblik i biokunstens udforskning af forbindelserne mellem mennesker og mikroorganismer.

Start en råkold novemberdag med gratis særomvisning og dampende varm morgenkaffe på Medicinsk Museion. Oplev den østrigske biokunstner Thomas Feuersteins levende skuplturmaskiner i selskab med kurator Adam Bencard, og få indblik i biokunstens udforskning af forbindelserne mellem mennesker og mikroorganismer.
Mennesker og bakterier har et tættere forhold, end man måske skulle tro. Faktisk er 90% af de celler, vi tænker på som ’os’, i virkeligheden skabt af mikrobielt arvemateriale. Trillioner af bakterier lever uden på og inden i vores kroppe – på huden, i munden og i vores tarmsystem.
Hvad betyder denne nye viden om krop og bakterier for vores forestillinger om sundhed? Og hvordan ændrer den opfattelsen af det menneskelige?
Med udgangspunkt i Feuersteins biologiske kunstværker fokuserer omvisningen d. 21. november på forståelsen af kroppen som et økosystem af menneskelige og mikrobiologiske dele. Omvisningen d. 28. november åbner diskussionen om biokunstens sammensmeltning af kunst og videnskab.
Information:
Omvisningerne finder sted 21. og 28. november, begge dage kl. 8.30-9.30.
Omvisningerne er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til anesignegreen@sund.ku.dk