Uden emne

Stående mand i STILLE STORM

Statuen Stående mand har gennem årtier været med til at skabe stemning og ro i Medicinsk Museions gård. Det må vi undvære det næste års tid, for han er taget på en rejse til 3 danske kunstmuseer. Udstillingen STILLE STORM viser Stående mand og andre værker af billedhugger og tegner Agnete Madsen (1923-1997). STILLE STORM […]

Det ser voldsomt ud, men Stående mand bliver trans-porteret sikkert rundt på sin rejse med STILLE STORM til 3 danske kunstmuseer.

Statuen Stående mand har gennem årtier været med til at skabe stemning og ro i Medicinsk Museions gård. Det må vi undvære det næste års tid, for han er taget på en rejse til 3 danske kunstmuseer. Udstillingen STILLE STORM viser Stående mand og andre værker af billedhugger og tegner Agnete Madsen (1923-1997). STILLE STORM er nu aktuel på Fuglsang Kunstmuseum, hvor Stående mand kan ses frem til 4.1.2009. Derefter går turen til Faaborg Museum i perioden 21.1.-13.4.2009, for at slutte af på Holstebro Kunstmuseum 2.5.-28.6.2009. Når udstillingen slutter vender Stående mand tilbage til Medicinsk Museions gård.

Stående mand er den eneste figur Agnete Madsen fremstillede i naturlig størrelse. Den er blevet beskrevet som et opgør med den tidligere højtidelige og traditionelle opfattelse, og viser en rolig, men ranglet og næsten kejtet ung mand, der virker meget privat.  Statuen er et eksempel på bredden i Medicinsk Museions samlinger, der omfatter meget mere end gamle kirurgiske instrumenter.