Microbes on the MindMotM ProjectsResearch

Deltag i forskning: Hænger din tarm og psyke sammen

Råber dine tarme ’stop’ i stressede perioder? Svinger dit humør i takt med, at dine tarme laver knuder på sig selv? Bliv medforsker i dine oplevelser og mavefornemmelser, og del erfaringer og nysgerrighed med andre. Frist for at tilmelde sig forskningsprojektet er d. 20. februar 2020. Ph.d.-studerende Tine Friis rekrutterer deltagere til sin forskning på […]

Råber dine tarme ’stop’ i stressede perioder? Svinger dit humør i takt med, at dine tarme laver knuder på sig selv? Bliv medforsker i dine oplevelser og mavefornemmelser, og del erfaringer og nysgerrighed med andre.

Frist for at tilmelde sig forskningsprojektet er d. 20. februar 2020.

Ph.d.-studerende Tine Friis rekrutterer deltagere til sin forskning på Medicinsk Museion. Forskningen er en del af forskningsprojektet Microbes on the Mind og  tilknyttet udstillingen Mind the Gut.

Hvornår og hvor?
Du deltager i 6 gruppeworkshops i løbet af februar-april. Du kan tilmelde dig workshopsene på to forskellige tidspunkter:

tirsdage kl. 17:00 – 20:00

torsdage kl. 9:00 – 12:00

Workshopsene foregår på Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1310 København K. Tilmeld dig her.

Hvad?
Forskning viser, at vores tarme og mentale helbred hænger sammen. Men vi taler sjældent om det.  Det er her, du kommer ind i billedet. Min forskning undersøger gåden om vores tarme og mentale helbred ud fra dine personlige oplevelser. Hvis du deler min nysgerrighed, vil jeg gerne invitere dig til at deltage i min forskning. Jeg afholder en række forskningsbaserede gruppeworkshops i perioden februar – april.

Workshopsene er baseret på en metode kaldet Erindringsarbejde. Alle deltagere skriver en kort tekst om en oplevelse, som vi derefter snakker om. Du vil være i en gruppe på omkring 7 personer. Jeg giver instruktioner på den første workshop og faciliterer hele forløbet. Hver workshop tager 3 timer, så vi har tid til at gå i dybden med hver oplevelse og besøge museets udstillinger og kunstværker.

Udover at bidrage til min forskning, får du mulighed for at dele erfaringer med andre. Til hver workshop serveres fingermad, og du kan vælge at få kompensation for dine transportudgifter. Som tak for din deltagelse giver Medicinsk Museion dig en gavepose med blandt andet museets egne udstillingskataloger og billetter. Jeg kan ikke tilbyde dig medicinsk og psykologisk rådgivning.

Hvem?
Du er velkommen til at deltage, hvis blot du er interesseret i at snakke ud fra dine og andres oplevelser og mavefornemmelser. Det kan være, at du allerede tænker over, hvordan dine tarme og dit mentale helbred spiller sammen. Måske har du oplevet, at yoga er tricket for at berolige dit system. Eller måske går dine tarme i baglås inden jobinterviews eller eksaminer. Det kan også være, at du brygger kombucha og spiser perlende kefir for at give dit helbred et ekstra boost. Mest af alt er du nysgerrig på at undersøge sammenhængen mellem tarme og psyke sammen med andre. Og så skal du være fyldt 18 år.

Forskningsresultat?
Workshopsene bidrager med data til min ph.d.-afhandling. Dataene bliver anonymiseret. Jeg analyserer samtalerne i workshopsene. Målet er at fremlægge dette vigtige emne i akademiske miljøer og via offentlig videnskabelig formidling.

Tilmelding og spørgsmål
Du kan tilmelde dig her. Frist for tilmelding er d. 20. februar 2020. Jeg inviterer dig til en gruppe ud fra sammenhængen med andre deltagere. I tilfælde af mange tilmeldinger kan jeg ikke garantere, at du får mulighed for at deltage i workshopsene. På tilmeldingssiden kan du herudover få svar på ofte stillede spørgsmål. Alternativt er du velkommen til at kontakte mig på tlf. +45 93 51 60 34 eller mail tine.friis@sund.ku.dk. Vær opmærksom på ikke at sende personfølsomme oplysninger i mail/sms. Fortæl mig dit telefonnummer, og så ringer jeg til dig.

De bedste hilsner
Tine Friis
Ph.d.-studerende og psykolog
Forskningsgruppen Microbes on the Mind
Københavns Universitet


Foto af rekrutteringsplakat