Uden emne

Udstillingen “Del og hel” forlænges.

Det seneste halve år har særudstillingen Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid fyldt stueetagen på Medicinsk Museion, Bredgade 62, København K. Oprindeligt skulle den have været pakket sammen nu, men vi har valgt at forlænge udstillingsperioden. Dermed er det muligt at se den spektakulære og meget smukke udstilling helt frem til d. 4. april 2010. […]

Det seneste halve år har særudstillingen Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid fyldt stueetagen på Medicinsk Museion, Bredgade 62, København K. Oprindeligt skulle den have været pakket sammen nu, men vi har valgt at forlænge udstillingsperioden. Dermed er det muligt at se den spektakulære og meget smukke udstilling helt frem til d. 4. april 2010.
20090611_1573
Indtil videre har det været en stor fornøjelse af vise udstillingen, selvom vi også har været på arbejde for at få den til at folde sig ud og få publikum ind og se den. Det er ikke en let tilgængelig udstilling. Til gengæld er der valuta for pengene, hvis man giver sig tid til at gå på opdagelse og lader sig føre med ind i udstillingens tankegang. Overskriften “brudstykker fra biomedicinens tid” skal tages meget alvorligt, for det er gennem fragmenterede historier, at vi bliver klogere på biomedicinen. Jeg har fx lært meget af at kigge på den store “containerwall” eller beholdervæg i rum nr. 2. 96 forskellige beholdere: krukker af keramik, skåle af plastik, pipetter, disketter.. alverdens genstande, der alle har til formål at indkapsle og opsamle. Jeg forstod for alvor, at man i biomedicinen – som ordet egentlig også siger det – arbejder med det levende, da jeg tænkte over betydningen af udstillingsteksten: “In-vitro fertilitetsskåle. sterile og testede for toxicitet.” Selvfølgelig.. skal det plastikudstyr man bruger til kunstig befrugtning, og dvs. når man skaber et nyt liv, ikke indholde giftstoffer!
Så det er en udstilling, der handler om, hvordan medicinen i dag håndtere liv, og grundlæggende er det også bare en utrolig smuk udstilling. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge inden for, nu hvor der gives en ekstra chance. Se åbningstider her... og der kan i øvrigt også bestilles en omvisning. Se mere her.