Uden emne

Undersøgelsesrummet: At se med en blyant

I aften er der kulturnat over hele byen og også her på Medicinsk Museion. Ud over at man kan gå på nattevandring i det gamle kirurgiske akademi og vores udstillinger, vil der være en række aktiviteter: Man kan f.eks. få testet sin lungefunktion eller se udviklingen af proteser fra træben til robotarme. Man kan også for første […]

I aften er der kulturnat over hele byen og også her på Medicinsk Museion. Ud over at man kan gå på nattevandring i det gamle kirurgiske akademi og vores udstillinger, vil der være en række aktiviteter: Man kan f.eks. få testet sin lungefunktion eller se udviklingen af proteser fra træben til robotarme.
Man kan også for første gang nogensinde besøge vores nye Undersøgelsesrum, der er skabt af postdoc Lucy Lyons, og som åbner netop i aften.
Når man som museumsgæst går ind på en udstilling, er der som regel en mængde genstande, der kræver ens opmærksomhed og fylder det visuelle landskab. I undersøgelsesrummet bliver man derimod tvunget til at tage den enkelte genstand alvorlig. Man er nødt at ofre mere tid på genstanden, gøre sig bekendt med dens struktur og materialesammensætning for at kunne tegne den. Langsomt begynder man at lære genstanden at kende.

Lucy kalder det at se med en blyant. Før du kan udtrykke/tegne en ting, må du først danne dig et indtryk af den. Man starter med at kigge på den, og pludselig begynder man at se den.
Lucy understreger at det ikke handler om at skabe stor kunst, og at alle sagtens kan være med uanset deres kunstneriske evner. Her er det processen, hvor man ser på genstanden ved at tegne den, der giver indsigt i hvad for en genstand det egentlig er man sidder med, hvad den har været brugt til og hvordan den virker. Det endelige resultat, tegningen, er mest interessant som bevis eller dokumentation af denne proces.
Alle er velkomne til at komme og prøve at ‘se med en blyant’ i aften den 15 oktober fra kl. 18 til kl. 23 i Undersøgelsesrummet her på Medicinsk Museion.