Videnskabens hjem

De bygninger, hvor Medicinsk Museion har til huse i dag, har fra slutningen af 1700-tallet til midten af 1900-tallet været rammen for dansk medicinvidenskab. Generationer af kirurger og læger har modtaget undervisning i det store auditorium på 1. sal, og bygningerne har siden deres opførsel lagt lokaler til forskeres studier af kroppen.

Nyt på Medicinsk Museion

I stueetagen var der tidligere indrettet en fornem bolig til en af de professorer, der stod for undervisningen. Bygningerne var således ikke blot hjemsted for de medicinske videnskaber. De var også hjem for videnskabsfolk og deres familier.
I denne udstilling stiller vi skarpt på én af de familier, der har beboet stueetagens embedsbolig: Bohr-familien. 
I perioden 1886-1911 boede Christian og Ellen Bohr med deres tre børn Jenny, Niels og Harald i embedsboligen. Christian Bohr var professor i fysiologi og udforskede åndedrættets mekanisme. Sønnen Niels Bohr, der voksede op i lejligheden, blev senere verdensberømt som fysiker og Nobelprismodtager.

I anledning af Copenhagen Architecture Festival udbyder vi en række mini-omvisninger med udgangspunkt i udstillingen på følgende dage:
Torsdag den 3. maj kl. 14.30
Fredag den 4. maj kl. 14.30
Tirsdag den 8. maj kl. 14.30
Onsdag den 9. maj kl. 14.30
Fredag den 11. maj kl. 14.30
Onsdag den 16. maj kl. 14.30