Uncategorized

Video: I søndags biohackede jeg et løg

Sidste søndag var jeg til Open Lab her på museet med Martin Malthe Borch og Rüdiger Trojok, der begge er blevet biohackere, fordi de ville have mere frihed til at eksperimentere og være kreative i deres biologiforsøg og eksperimenter. Mens Malthe diskuterede demokratisering af det genetiske ansvar med tre gestikulerende gæster, instruerede Rüdiger mig i, […]

Sidste søndag var jeg til Open Lab her på museet med Martin Malthe Borch og Rüdiger Trojok, der begge er blevet biohackere, fordi de ville have mere frihed til at eksperimentere og være kreative i deres biologiforsøg og eksperimenter.
Mens Malthe diskuterede demokratisering af det genetiske ansvar med tre gestikulerende gæster, instruerede Rüdiger mig i, hvordan man trækker DNA’et ud af et løg ved hjælp af almindelige køkkenredskaber.

Som timerne gik, kom der flere og flere ind i det lille hjemmebyggede laboratorium. Nogle hakkede løg for at iagttage de fine spindelvævslignende klumper af DNA-strenge, der hægtede sig på luftbobler og svævede rundt i alkoholen over den filtrerede løgsaft. Andre diskutere livligt biologi, hjemmebag og 3D printere mens de diffunderede rundt i lokalet. I videoen til højre kan man få en fornemmelse af søndagsstemningen i biohacker laboratoriet.
Der er fri adgang til laboratoriet i museets åbningstid, og hvis man skulle have fået lyst til selv at forsøge sig med lidt biohacking, er der workshop i gør-det-selv-biologi torsdag den 14. marts 2013, kl. 19.30-22. Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.30-22 er der seminar om ‘Syntetisk biologi i praksis og til debat‘, hvor biohackere, syntesebiologoger fra KU og publikum vil diskutere biohacking og syntetisk biologi.