Uden emne

Videopost: Muskelmanden flytter ind

For et par uger siden blev vores ecorche, populært kaldet muskelmanden, installeret på sin nye plads i udstillingen af anatomiske modeller. I videoen nedenfor kan man få et indtryk af den omfattende og krævende proces det var, at få muskelmanden godt på plads i sit nye hjem. Konservatoren Charlotte fortæller om opsætningen: ” Well, jeg kan […]

For et par uger siden blev vores ecorche, populært kaldet muskelmanden, installeret på sin nye plads i udstillingen af anatomiske modeller. I videoen nedenfor kan man få et indtryk af den omfattende og krævende proces det var, at få muskelmanden godt på plads i sit nye hjem.
Konservatoren Charlotte fortæller om opsætningen: ” Well, jeg kan fortælle, at det var nervepirrende at samle muskelmanden, for tænk hvis et organ faldt ud mens jeg fandt det næste frem, der skulle monteres…  Eller hvis han væltede undervejs… ” 
“Jeg vil tro, jeg havde en puls, som hvis jeg lige var kommet i mål efter et maratonløb på under 3 timer. Men det var meget spændende, efter al den tid jeg har brugt på at rense figuren (ca. 75 timer), at samle den og se det færdige resultat.”
Muskelmanden indgår i den nye anatomiske udstilling, som viser forskellige undervisningsmodeller fra 1700- og 1800tallet. I udstillingen indgår et bredt udvalg af anatomiske modeller, fra plancher og todimensionale voksfigurer til tredimensionale figurer i gips og papmache.

httpv://www.youtube.com/watch?v=63jyF6sGrBw