(udsolgt) Skriveworkshop med Anna Rieder

18. april, 2024, 15:00

Denne eftermiddag undersøger vi det komplekse sind sammen med den anmelderroste forfatter Anna Rieder. For kan vi bruge sproget og litteraturen til at forklare og bedre forstå menneskets indre tilstande?

Find billetter

Psykisk sygdom rammer 4 ud af 5 danskere gennem livet. Alligevel er psykiske udfordringer sværere at tale om og forstå end fysiske sygdomme. Et brækket ben med gips og genoptræning er synligt og håndgribeligt, mens psykens knuder er utilgængelige og abstrakte. Denne eftermiddag undersøger vi det komplekse sind sammen med den anmelderroste forfatter Anna Rieder. For kan vi bruge sproget og litteraturen til at forklare og bedre forstå menneskets indre tilstande?

Gennem historien er den menneskelige psyke blevet opfattet på mange forskellig måder, og sindets tilstande er blevet behandlet lige så forskelligt. Fra antikkens forsøg på at skabe balance i kroppens væsker til moderne psykofarmaka og samtaleterapi har lægevidenskaben forsøgt at behandle og helbrede. Men hvor går grænsen for at være syg, rask og helbredt? Hvordan kan vi forholde os til de psykiske udfordringer, der for mange er en del af livet? Og skal vi ændre vores opfattelse af psykisk sygdom, når det er flertallet der rammes – og kan litteraturen bidrage til at skabe sprog for denne normalisering.

Guidet af Anna Rieder skal vi skrive os ind i sindet. Gennem læsning af tekster, kreative skriveøvelser og med inspiration fra museets genstande udforsker vi menneskets indre tilstande.

OM ANNA RIEDER
Anna Rieder (f. 1993) debuterede med digtsamlingen Hindebæger (2020) og udgav i 2023 den anmelderroste Smerte-Hjerte skrevet i samarbejde med psykiater Birgit Bundesen. I sine værker behandler Anna Rieder erfaringer med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien. Derudover har hun skrevet pjecer henvendt til psykiatere og værket Hjertet er en fold med heste i samarbejde med forfatteren Sidsel Ana Welden. Til daglig leder hun skrivegrupper for psykiatribrugere på Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed i København.

OM ARRANGEMENTET
Medicinsk Museions skriveworkshops går tæt på krop og sind gennem litteraturen. Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder deltagerne til refleksion over livet med kroppen.

Skriveworkshoppen er for alle. Det eneste, der forventes, er lyst til at deltage i skriveøvelserne. Det er ikke et krav at have erfaring med at skrive, der vil være god introduktion til øvelserne, så alle kan være med på deres eget niveau.

Medicinsk Museion stiller papir og pen til rådighed, men man må gerne medbringe sin egen computer til at skrive på.

Foto: Andreas Bøcher