Aftenkonsultation: Tarm og psyke

29. november, 2022, 19:00

Hvordan påvirker tarmens bakterie vores hjerne og opførsel? Og hvordan sætter vi ord på forbindelsen mellem tarm og psyke? Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Køb billet her

Aftenkonsultation: Tarm og psyke

Hvordan påvirker tarmens bakterie vores hjerne og opførsel? Og hvordan sætter vi ord på forbindelsen mellem tarm og psyke? I dette foredrag vil professor Karsten Kristiansen fortælle om nye fund og resultater, der viser, hvorledes tarmens bakterier og de stoffer bakterierne producerer kan påvirke vores hjerne og dermed vores opførsel, og hvordan dette også kan afhænge af, hvad vi spiser. Herefter vil psykolog og ph.d.-stipendiat Tine Friis fortæller om sin forskning i patient- og hverdagsoplevelser af tarm og psyke. Friis undersøger, hvordan vi til tider tager forgivet, hvad ’tarm’ og ’psyke’ betyder, og bruger dem med flere forskellige betydninger.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

 

Praktisk info
  • Pris: 95 kr.
  • Tid: 19.00 – 21.
  • Køb billet via Billetto
  • Du kan købe billet til tre Aftenkonsultationer på én gang med en hypokonderbillet til 250 kr. via Billetto
Mere om mikrober
Er du interesseret i mikrober så hør vores podcast Bakteriekultur – vores liv i mikrobernes verden. Podcasten og Friis’ forskning er tilknyttet forskningsprojektet Microbes on the Mind.

Grafik: Tirsdag Ort