Litteratursalon: Om psykisk sygdom

27. marts, 2022, 14:30

Denne litteratursalon handler om psykisk sygdom, og tager udgangspunkt i Karen Fastrups autofiktive roman ”Hungerhjerte”.

Køb billet

Litteratursalon: Om psykisk sygdom

Mød forfatter Karen Fastrup i samtale med litterat og kulturanalytiker Marie Meier

Hvordan lever man, når psyken er syg? Og hvad sker der med et menneske, når det mister sig selv?
Denne litteratursalon handler om psykisk sygdom, og tager udgangspunkt i Karen Fastrups autofiktive roman ”Hungerhjerte”. Bogen beskriver, hvordan det opleves at blive betragtet på en ny måde i mødet med psykiatrien. Om at holde fast og finde sig til rette i livet med diagnosen borderline og siden kæmpe sig ud af den. Karen Fastrup taler med ph.d.-studerende, litterat og kulturanalytiker Marie Meier, der forsker i psykisk sygdom som historisk fænomen. Oplev en samtale om psykisk sygdom – fra den personlige erfaring til samfundets syn på psyke og patienter i historisk perspektiv.

Om litteratursalonerne
I marts åbner Medicinsk Museion dørene til litteratursalon. Vi har inviteret forfattere og forskere til samtaler om psykisk sygdom og kvinders plads i medicinhistorien. Med afsæt i bøgernes verden sætter salonerne fokus på krop og videnskab. Litteratursalonerne er skabt i samarbejde med Det Humanistiske Fakultet

Hvornår: 27. marts 2022 kl. 14.30

Hvor: Medicinsk Museion, Auditoriet

Pris: 100 DKK / studerende 80 DKK