Skriveworkshop med Gry Stokkendahl Dalgas

6. marts, 2024, 16:00

Kom og vær med, når vi dykker ned i kønsforskningens historie i selskab med forfatter Gry Stokkendahl Dalgas. Med udgangspunkt i to hønsefugle fra museets samlinger skriver vi om køn, krop og hormoner.

Køb billet

SKRIVEWORKSHOP OM KØN, KROP OG HORMONER
Hvilken afstand er der mellem en fugl og en forsker? Hvad ville et forsøgsdyr sige, hvis det som Frankensteins monster kunne få lov til at tale? Og hvordan kan vi gennem skriften forbinde vores oplevelse af kroppen med andre kroppe og andre arter? Det undersøger vi med udgangspunkt i lægen Knud Sands hønsefugle. Hønsene er forsøgsdyr, som Sand i starten af 1900-tallet eksperimenterede med for at undersøge om kønshormoner påvirker adfærd. Sands eksperimenter er et af de tidligste forsøg i Danmark på, at opnå viden om og manipulere med kroppens kønshormoner. I dag er der stadig forskellige forestillinger om, hvordan kroppens kemi og køn hænger sammen.

I sin seneste bog At performe transkønnet vrede skriver Gry Stokkendahl Dalgas om transkønnede erfaringer i det danske sundhedssystem og historien bag kønsbekræftende operationer. Med inspiration fra bogens hybridform har Gry udformet seks forskellige skriveøvelser, der med hver sin vinkel og genremæssige greb afsøger Knud Sands høns og de mangeartede fortællinger, de rummer. Undervejs vil Gry læse op fra sin bog og fortælle om sit forfatterskab.

OM GRY STOKKENDAHL DALGAS
Gry Stokkendahl Dalgas (f. 1990) debuterede i 2020 med bogen Det er herfra jeg vil begynde, disse ord kan finde vej og udgav i 2022 den genrebrydende og anmelderroste At performe transkønnet vrede. Gry Stokkendahl Dalgas er uddannet fra Talentskolens Forfatterlinje og underviser til daglig i kreativ skrivning. Fra 2024 er hun writer in residence på RUC.

OM ARRANGEMENTET
Medicinsk Museions skriveworkshops går tæt på krop og sind gennem litteratur. Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder deltagerne til refleksion over livet med kroppen.

Arrangementerne er åbne for alle. Det eneste, der forventes, er lyst til at deltage i skriveøvelserne. Det er ikke et krav at have erfaring med at skrive, der vil være god introduktion til øvelserne, så alle kan være med på deres eget niveau.

Arrangementet er en del af LGBT+ Danmarks 75 års jubilæumsmarkering. Læs mere om markeringen her.

Foto: Sarah Marie Winther