Skriv din krop med digteren James Wilkes

4. november, 2023, 11:00

Kreativ skriveworkshop på Medicinsk Museion. I selskab med den britiske digter James Wilkes og museets kurator Adam Bencard udforsker vi den fascinerende symbiose mellem menneskets krop og dens mikrober.

Find billetter

Skriv din krop med digteren James Wilkes

Skriv dig ind i kroppens skjulte verden. Vidste du, at menneskets liv afhænger af et samarbejde mellem vores menneskelige celler og de billioner af bakterier, svampe og vira, der bor i vores tarme, uden på vores hud – ja, overalt på og i kroppen? Mikroberne påvirker ikke kun vores fysiske sundhed, men også vores inderste tanker og følelser. Så skal vi til at tænke på os selv som et “vi” i stedet for et “jeg”? Og i så fald, hvordan kan vi skrive om kroppen som et “vi”?

I selskab med den britiske digter James Wilkes og museets kurator Adam Bencard udforsker vi den fascinerende symbiose mellem menneskets krop og dens mikrober. Vi sætter os i mikrobernes sted og skriver fra deres perspektiv. Hvordan lever disse mikrober? Har de følelser? Og hvordan oplever de deres livsverden? Med udgangspunkt i en koloni af levende mikroorganismer i udstillingen Mind the Gut undersøger vi de livsvigtige mikrobers perspektiv på den menneskelige krop.

Praktisk

  • Dette arrangement er på engelsk.
  • Medicinsk Museion stiller papir og pen til rådighed. Man må gerne medbringe sin egen bærbar til at skrive på.
  • Kl. 11 – 14
  • Arrangementet finder sted i Appendix-lokalet. Vi mødes i Receptionen.
  • Pris 175 kr.

Om skriv din krop
Arrangementerne Skriv din krop går tæt på kroppen gennem litteraturen. Med oplæsninger, talks, museumsgenstande og skriveøvelser åbner vi et særligt rum, der indbyder arrangementets deltagere til refleksion over livet med kroppen.
Skriv din krop er åbent for alle. Det eneste, der forventes, er lyst til at deltage i skriveøvelserne. Det er ikke et krav at have erfaring med at skrive, der vil være god introduktion til øvelserne, så alle kan være med på deres eget niveau.

Om Appendix
I Appendix inviterer vi forskere, kunstnere, patienter, studerende, erhvervsfolk og alle andre interesserede indenfor til inspirerende snakke og involverende aktiviteter. Sammen udfordrer og udforsker vi menneskers sygdom og sundhed — og alt det ind imellem.