Fernisering: Anatomisk Sangbog

15. november, 2022, 16:00

Kom til fernisering på videoværket Anatomisk Sangbog. Et værk hvor kroppen agerer instrument og bevægelserne udgør musikken.

Udsnit af en krop i musikalske bevægelser indgår i stille dialog med legemsdele opbevaret i konserverende væsker, tarmbakterier under lup og medicinske instrumenter, når videoværket Anatomisk Sangbog rykker ind på Medicinsk Museion.

Anatomisk Sangbog er et videoværk, der undersøger kroppens bevægelser set fra en musikalsk indfaldsvinkel med et minutiøst fokus på enkelte led og muskler. Værket sætter spørgsmål ved vores traditionelle opfattelse af musik, der som udgangspunkt kategoriseres som noget, der skal høres. I Anatomisk Sangbog er der nemlig ingen instrumenter, der spiller musik, men i stedet en krop, der viser musik.

Værket fordeler sig over fire skærme placeret forskellige steder i museets faste samlinger samt et lydværk i garderoben.

Værket er udviklet til Medicinsk Museion i et samarbejde mellem komponist Jeppe Ernst, videokunstner Émile Sadria og sanger/performer Jakob Bloch Jespersen.

Læs mere om værket ved at klikke her.

Praktisk info:
Fernisering 15. november kl. 16-17.30
Fri entré

Værket kan opleves i perioden 15. november 2022 til februar 2023.