Arvestykker - Udstilling
Arvestykker - etikdebat
Arvestykker - workshops
Arvestykker - Om projektet
Arvestykker - holdet og midlerne bag

Det levende kunstværk Arvestykker er Medicinsk Museions bidrag til EU-projektet Trust Me, I’m an Artist. Udover udstillingen af værket præsenterer Medicinsk Museion en etikdebat om anvendelse af humant materiale i forskning og kunst, samt to hands-on workshops.

I Arvestykker har kunstneren Gina Czarnecki og hendes videnskabelige samarbejdspartnere skabt levende portrætter af Ginas døtres ansigter, dyrket af celler fra deres kinder og øjenvipper. Portrætterne rejser mange spørgsmål: sidder vores identitet i vores ydre udseende eller i de indre biologiske byggesten, som celler og DNA? Skal videnskab og kunst have lov til at eksperimentere med humant materiale? Og hvem ejer vores celler, når de lever videre uden for vores krop? Disse spørgsmål vil blive diskuteret til etikdebatten Dine celler i deres hænder den 25. maj, og de praktiske teknikker til at arbejde med celler vil blive afprøvet og diskuteret til Cellcraft workshoppene den 27. og 29. maj.

Udstillingen Arvestykker lægger sig i forlængelse af Medicinsk Museions nye permanente udstilling Det indsamlede menneske, der udforsker, hvordan lægevidenskaben har indsamlet kropsligt materiale for at få medicinsk viden om menneskekroppen. Det indsamlede menneske slutter med den nutidige praksis, mens Gina Czarneckis arbejde giver et kunstnerisk og spekulativt blik ind i fremtiden. Sammen udforsker de to udstillinger, hvordan forskere og kunstnere producerer nye indsigter gennem arbejdet med biologisk materiale, og hvordan celler bliver indsamlet, vedligeholdt og forstået i forskellige verdner.

Projektet passer også ind i Medicinsk Museions og NNF Center for Basic Metabolic Research (CBMR)s igangværende udforskning af, hvordan biomedicin kan udstilles og formidles. Arvestykker eksperimenterer med kunstens evne til at vise biomedicinens processer og er med til at udvikle hands-on oplevelser af laboratorievidenskab for den brede offentlighed.

Projektet er støtte af: Arts Council England, The creative Europe Programme of the European Union, The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research og Arbejdsmarkedets Feriefond. Læs mere her.

Heirloom-combined-corrected

 

All photographs copyright Gina Czarnecki and/or Medical Museion. Please contact us for permissions.