Uden emne

1000 pompøse kager lover gylden dage om 1700-tallet

Til september når Golden Days festivalen igen rammer København og omegn, skal vi iklædes parykker og venetianske masker og gå ombord i 1700-tallets farverige verden. Som optakt til løjerne havde festivalsekretariatet i dag (tirsdag d. 26. januar) inviteret repræsentanter fra alle mulige hjørner af kulturlivet til et informationsmøde her på Medicinsk Museion. Vores hvide auditorium, der stod færdig i 1787,  fik lov […]

møde
Ulla Tofte introducerer til festivalens overordnede ide i passende 1700-tals rammer.

Til september når Golden Days festivalen igen rammer København og omegn, skal vi iklædes parykker og venetianske masker og gå ombord i 1700-tallets farverige verden. Som optakt til løjerne havde festivalsekretariatet i dag (tirsdag d. 26. januar) inviteret repræsentanter fra alle mulige hjørner af kulturlivet til et informationsmøde her på Medicinsk Museion. Vores hvide auditorium, der stod færdig i 1787,  fik lov at danne rammen om mødet, hvor festivalens leder Ulla Tofte præsenterede idegrundlaget. Under overskriften 1700-tallet – Det åbne og det lukkede land vil København i tidsrummet mellem d. 3. og 26. september summe af arrangementer, der sætter spot på et kager2århundrede, “hvor Danmark for alvor mødte verden”, for at citere oplægget.
Mødet blev afsluttet med kaffe og helt overdådige kager fra Konditori-Antoinette, der bidrog til en let og inspirerende stemning. Jeg skal beklage det lidt utydelige billede, men jeg tror godt man kan fornemme, at det var helt utrolig smukt pyntede kaloriebomber, der blev sat på bordet. Mon jeg var den eneste, der straks begyndte at tænke på, hvilken maske eller paryk,  jeg skal have tryllet frem til den store åbningsfest, og jeg tror det lover godt for festivalprogrammet, at arbejdet er blevet skudt så sanseligt igang.
Hvad Medicinsk Museion skal bidrage med, er endnu uvidst, men der vil blive fokus på vores bydel, Frederiksstaden – både arkitektur og mennesker i området – så vi bliver nok involveret på den ene eller anden måde.