Uden emne

Adam og de humane præparater i Aftenshowet

“Lige her om hjørnet har man faktisk i hele 300 år udstillet ægte menneskekroppe og kropsdele, som simpelthen har ligget i sprit i meget, meget lang tid.” Sådan lød introduktionen, da Adam igår tog aftenshowets vært Nikolaj Koppel med rundt i Medicinsk Museion, og fortalte ham om vores humane præparater. De kom blandt forbi et såkaldt ‘sirene-foster’, […]

“Lige her om hjørnet har man faktisk i hele 300 år udstillet ægte menneskekroppe og kropsdele, som simpelthen har ligget i sprit i meget, meget lang tid.”
Sådan lød introduktionen, da Adam igår tog aftenshowets vært Nikolaj Koppel med rundt i Medicinsk Museion, og fortalte ham om vores humane præparater. De kom blandt forbi et såkaldt ‘sirene-foster’, en hjerne gennemhullet af en kugle samt et tørret menneskehoved. 
Ifølge Adam er præparaterne først og fremmest interessante, fordi de vækker en direkte genkendelse i os: “Vi er måske blevet mere klar over, at krop og sjæl er den samme ting. Vi er vores krop, og derfor er vi blevet mere optaget af den.”
Se Adam i Aftenshowet her (omkring 26min henne).