Facaden af Medicinsk Museion

Ansigtsløft til Medicinsk Museion

Fra slutningen af juli 2019 og ca. et halvt år frem skal Medicinsk Museions facader restaureres. Det betyder, at denne prægtige bygning – det oprindelige Kongelige Kirurgiske Akademi – samt nabohuset Titkens Gaard fra om få dage vil være gemt bag et stort stillads. Begge bygninger er fredet, så arbejdet sker i tæt samarbejde med […]

Fra slutningen af juli 2019 og ca. et halvt år frem skal Medicinsk Museions facader restaureres. Det betyder, at denne prægtige bygning – det oprindelige Kongelige Kirurgiske Akademi – samt nabohuset Titkens Gaard fra om få dage vil være gemt bag et stort stillads.

Begge bygninger er fredet, så arbejdet sker i tæt samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen. I videst mulige omfang forsøger man at bevare originale dele af sten, murværk og vinduer, så kun det, der ikke kan reddes, bliver udskiftet. Stenhuggere, murere og tømrere får altså nok at gøre, og vi andre i huset forbereder os på, at der til tider kan være forskellige ubehageligheder vi må forholde os til.

Til trods for indpakningen, holder museet åbent som vi plejer. Vi beklager på forhånd for gener, men lover også at gøre alt hvad vi kan for, at det ikke går ud over et besøg på museet. Og så glæder vi os til at vise den nye facade frem i begyndelsen af 2020 efter det kirurgiske indgreb.